dimecres, 24 de abril de 2019

Les grans empreses com La Caixa i El Corte Inglés afavoreixen el desenvolupament de les pimes espanyoles

|

Insercion laboral lacaixa ep

Programa d'inserció laboral de La Caixa (Europa Presss)


La Fundació Bancària 'la Caixa', la seva participada CaixaBank, El Corte Inglés, Telefónica i Inditex s'alcen com les grans empreses espanyoles que més ajuden al desenvolupament del negoci de les pimes i autònoms a Espanya per la seva contribució a la provisió de contractes, de ocupació, de finançament, formació i internacionalització a les empreses amb menys de 50 empleats.


Segons un estudi realitzat per la consultora econòmica i empresarial Advice Strategic Consultants a partir de 2.400 entrevistes realitzades a pimes, microempreses i autònoms sobre 400 grans empreses presents a Espanya representatives de tots els sectors clau per a l'economia espanyola, la Fundació Bancària 'La Caixa' és l'organització que més ajuda a aquest tipus d'empreses.


Amb una puntuació de 9,1 sobre 10, el conglomerat que inclou a l'Obra Social la Caixa i Criteria Caixa, que compta amb participacions empresarials en diverses empreses de l'Ibex, es troba en el primer lloc per ser "la fundació més important i gran d'Europa continental, dedicant cada any més de 500 milions d'euros a projectes socials ", segons apunta el soci director de la consultora Jorge Díaz Cardiel.


SERVEIS I PRODUCTES


En segon lloc, el 99% de les pimes diuen conèixer El Corte Inglés, ja que "proveeix de serveis i productes, qualitat de servei, bona atenció al client i, cada vegada més, comerç electrònic per comprar de forma online", el que li atorga una qualificació de 8,1 punts. En aquest mateix sector també es troba Inditex, amb 7,5 punts, posicionada en el quart lloc.


Telefónica, per la seva importància per a proveir a les pimes de fibra òptica, accés a Internet, convergència, continguts, 'cloud', big data i intel·ligència artificial, es col·loca en el tercer lloc, amb un 8 sobre 10, tot i que les petites empreses ja han començat a reconèixer els "preus baixos" de MásMóvil.


En el cinquè lloc es troba CaixaBank, el 40% del capital social està en mans de Criteria Caixa. Amb una puntuació de 7,8, les pimes valoren l'accés al finançament bancari, que, en el cas de les empreses espanyoles, segons assenyala Cardiel, arriba al 88% davant només el 50% de les alemanyes o el 30% de les nord-americanes.


1,2 MILIONS DE PIMES DEPENEN DE LES GRANS EMPRESES


Quant a la resta de sectors, destaca el lideratge de Meliá Hotels en l'àmbit de l'Hostaleria, amb 7,1 punts, Cellnex en la Gestió d'Infraestructures de Telecomunicacions (7 punts), Abertis en la gestió d'Infraestructures (6,8) , Naturgy (antiga Gas Natural) en Energia (6,7), Iberia a Aerolínies (6,6), Seat en Automoció (6,4), Pelayo en Assegurances (5,9) i la farmacèutica MSD en Laboratoris (5, 9).


Malgrat no liderar cap dels seus respectius sectors, l'informe també destaca la puntuació de Mercadona (7,3), Banco Santander (7,2), Iberostar (7) i Bankinter (6,5).


L'estudi també revela que una mitjana de 30.000 pimes depenen de cadascuna de les grans empreses d'Espanya i que un total de 1,2 milions de pimes, autònoms i microempreses depenen dels contractes, empleats, formació o internacionalització, entre d'altres 40 paràmetres inclosos en l'enquesta, que els ofereixen aquestes grans empreses.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH