divendres, 4 de desembre de 2020

Dos de cada tres diagnosticats d'Alzheimer són dones

|

Alzheimer 's


La malaltia d'Alzheimer és la causa de demència més freqüent, i és responsable del 70% dels casos diagnosticats a Espanya, i en l'actualitat existeixen més 1,2 milions de persones amb aquesta patologia neurològica.


En l'actualitat s'estima que es diagnostica un cas d'aquesta malaltia al món cada 4 segons, dos de cada tres diagnosticats són dones, i es preveu que el 2050 hi hagi més de 100 milions de persones amb Alzheimer.


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elaborat un Pla d'Acció Global (2017-2025) amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per l'Alzheimer però també dels seus cuidadors i les persones del seu entorn.


MALALTIA NEUROLÒGICA PROGRESIVA


L'Alzheimer és una malaltia neurològica progressiva, que a dia d'avui no té curació, i que provoca que tant pacients com a cuidadors vegin molt disminuïda la seva qualitat de vida.


Per millorar aquests aspectes el pla de l'OMS estableix que en 2025 s'hagin creat polítiques nacionals que han de tenir en compte la igualtat, dignitat i drets humans de les persones amb demència i donar suport a les necessitats dels cuidadors.


L'OMS també incideix sobre la importància de crear una consciència social sobre la demència, fent que la comunitat sigui comprensiva, amable i integradora amb les persones que presenten demència.


HÀBITS DE VIDA SALUDABLES


Les recomanacions mèdiques davant d'una malaltia que no té cara passa per una sèrie d'hàbits de vida saludables com prevenció o per, almenys, retardar la seva aparició.


Per això, és aconsellable mantenir una rutina de son en què s'adormi al voltant de entre set i vuit hores i fer exercici com a mínim 3 vegades per setmana 30-40 minuts.


També és positiu exercitar el cervell, amb activitats com llegir, escoltar la ràdio, interessar-se per algun hobby nou, i mantenir relacions socials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH