diumenge, 17 de octubre de 2021

L'excés d'alcohol mata més de 3 milions de persones cada any

|


Alcohol xupito


Més de 3 milions de persones al món van morir com a resultat del consum abusiu d'alcohol en 2016, segons revela un informe de l'Organització Mundial de la Salut que a més revela que més de tres quartes parts van ser homes.


L'estudi de l'OMS 'Global per a l'estat report on alcohol and health 2018' presenta una imatge completa del consum d'alcohol i la càrrega de la malaltia atribuïble a aquesta droga a tot el món.


"Massa persones i les seves famílies pateixen les conseqüències de l'ús nociu de l'alcohol a través de la violència, problemes de salut mental i malalties com el càncer i l'accident cerebrovascular. És hora d'intensificar les accions per prevenir aquesta greu amenaça per al desenvolupament de societats saludables ", reclama el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


De totes les morts atribuïbles a l'alcohol, el 28% es van deure a lesions, com les causades per accidents de trànsit, autolesions i violència interpersonal; El 21% a trastorns digestius; 19% per malalties cardiovasculars.


La resta de morts estan relacionades en malalties infeccioses, càncers, trastorns mentals i altres condicions. En general, l'ús nociu de l'alcohol causa més del 5% de la càrrega mundial de morbiditat.


A nivell mundial, s'estima que 237 milions d'homes i 46 milions de dones pateixen trastorns per consum d'alcohol, amb la major prevalença entre homes i dones a Europa.


ELS PRÒXIMS 10 ANYS


S'estima que 2.300 milions de persones són actualment consumidors d'alcohol. Més de la meitat de la població a Amèrica, Europa i el Pacífic occidental és bevedora.


Europa té el consum per càpita més alt del món, tot i que el seu consum ha disminuït en més del 10% des de 2010.


Les tendències i projeccions actuals apunten a un augment del consum global d'alcohol en els propers 10 anys, particularment a Àsia Sud-oriental, Pacífic Occidental i Amèrica.


El consum diari mitjà és de 33 grams d'alcohol pur al dia, aproximadament equivalent a 2 gots (cada un de 150 ml) de vi o una ampolla de cervesa gran (750 ml).


A tot el món, més d'una quarta part (27%) de tots els joves de 15-19 anys beuen. Les taxes de consum actual d'alcohol són més altes entre els joves de 15-19 anys a Europa (44%), seguides per Amèrica (38%) i el Pacífic occidental (38%).


Les enquestes escolars realitzades recollides per l'OMS indiquen que, en molts països, el consum d'alcohol comença abans dels 15 anys amb diferències "molt petites" entre nens i nenes.


A tot el món, el 45% de l'alcohol total registrat es consumeix en forma de begudes destil·lades. La cervesa és la segona beguda alcohòlica en termes d'alcohol pur consumit (34%), seguida del vi (12%).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH