diumenge, 23 de febrer de 2020

Desestimen recursos de Nestlé contra l'ONCE per l'ús del 'Sou de la teva vida'

|

Cupnoncegay

El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos de cassació plantejats per Nestlé contra les marques dels jocs de 'rasca' de l'ONCE 'Sou de la teva vida' i 'Gran sou de la teva vida' per la similitud i aprofitament indegut de la seva marca 'Un sou per a tota la vida', de la seva marca Nescafé, el que vulneraria la Llei de marques.


Així, el Suprem confirma dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) de 2017, en relació als acords de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques que van acceptar les marques de l'ONCE per a serveis d'entreteniment, papereria i publicitat.


El TSJM va acceptar la marca per als dos primers serveis però va denegar la inscripció en els relatius a la publicitat. Nestlé va recórrer al Suprem aquestes sentències, que ara han estat ratificades.


SENTÈNCIES


En les seves sentències, el Suprem assenyala que "no es pot apreciar que pel que fa als productes i serveis que amb la mateixa s'emparen en les classes 16 (papereria) i 41 (entreteniment), el seu registre pugui implicar un aprofitament de la notorietat o distintivitat de la marca oponent (la de Nestlé)".


"Sembla evident, pel que fa als camps ressenyats (joc un, i productes alimentaris, un altre), que res pot fer pensar que es tracti de productes procedents d'un mateix origen empresarial o d'empreses vinculades, amb aprofitament de la seva reputació", afegeix.


Segons la seva opinió, per apreciar l'existència o no de vincle entre les marques s'ha d'atendre, entre altres factors, a la naturalesa dels productes o serveis per als quals es van registrar les marques en conflicte i a l'existència d'un risc de confusió per part del públic consumidor.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH