divendres, 15 de novembre de 2019

Les factures de la Generalitat pel pagament a observadors internacionals l'1-O no quadren

|

Referèndum 1octubre ep

Imatge d'arxiu del recompte de vots l'1-O.


Les factures del Govern de Puigdemont pel pagament a observadors internacionals pel referèndum il·legal l'1-O no quadren. Així ho recull un informe de la Guàrdia Civil que ha sol·licitat a la interventora de la Generalitat el "lliurament immediat" dels rebuts.


Aquests desquadraments es troben en tres partides que sumen més de 300.000 euros relacionats amb el pagament a observadors, així el títol és "Anàlisi del context polític de Catalunya"; "Treball experts Europa" i "Progama de visitants internacionals".


La interventora va remetre de nou informació al jutjat el passat 28 de setembre que no ha satisfet les demandes de l'institut armat, els qui en el seu informe del 2 d'octubre consideren que encara estan sense aclarir diverses qüestions.


Entre altres, el motiu pel qual tant el Diplocat com la Unitat gestora de la Secretaria d'Acció Exterior i de la Unió Europea del Departament d'Acció Exterior, que dirigia Raül Romeva, tenen una partida pressupostària amb la mateixa numeració, com és la D / 22600052310.


Segons va respondre la interventora, aquesta partida pressupostària correspon a la Unitat gestora de la Secretaria d'Acció Exterior i de la Unió Europea, del Departament de Romeva.


INFORMACIÓ DEL DIPLOCAT


Afegeix en la seva resposta que "en el sistema de comptabilitat no consta transferències d'aquesta partida al Diplocat" i afegeix que "part de les despeses d'aquesta partida han estat destinats a finançar actuacions relacionades amb les següents activitats:" Anàlisi del context polític de Catalunya (relacionat amb Helena Catt) ", 206.371,49 euros;" treball d'experts Europa ", amb 34.763,43 euros i 'Programa de visitants internacionals', amb 64.654,09 euros.


La interventora exposa, a més que: "El Diplocat disposa d'una partida en el seu pressupost amb la mateixa numeració D / 22600052310, de la qual la Intervenció General no compta amb tota la informació". Per això, la Guàrdia Civil insisteix que la interventora de la Generalitat aclareixi aquests extrems.


I la reclamen totes les factures que apareixen en les activitats del Diplocat registrades en el Gefact (Sistema de recepció de factures electròniques de la Generalitat).


A més, manifesten la seva sorpresa perquè en la resposta que ha donat la interventora al Jutjat, les dades que aporta sobre aquestes factures no quadren amb les dades que té la Guàrdia Civil i que estan bolcats en el Gefact.


De fet, en la tercera partida, la del programa de visitants i amb número A170928, que la interventora diu que és de 64.654,09 euros, i que segons les dades que tenia la Guàrdia Civil era de 65.226 euros.


EXPLICACIONS A LA INTERVENTORA


La Benemèrita sosté que la interventora ha de lliurar les còpies de les factures de manera "immediata", i emetre un informe "al més aviat possible" en el qual expliqui a quina partida pressupostària s'han repercutit.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH