dijous, 27 de febrer de 2020

CaixaBank Research atribueix el creixement del crèdit al consum a una normalització

|

Caixabank 12 gener 1


El fort creixement del crèdit al consum experimentat en els últims mesos a Espanya respon més a una normalització de la demanda que a un excés, segons posa de manifest CaixaBank Research en l'informe mensual que elabora juntament amb BPI Research.


L'increment del crèdit al consum en un 40% entre 2014 i juny de 2018 ha suposat un focus de preocupació respecte al possible risc per a l'estabilitat financera. En el seu últim Informe d'Estabilitat Financera, el Banc d'Espanya va alertar de la necessitat de vigilar la seva evolució per assegurar que l'exposició dels bancs espanyols a aquest segment de crèdit es manté "en cotes raonables".


Segons CaixaBank Research, part del creixement s'explica pels baixos nivells de partida, ja que es va contraure al voltant d'un 50% durant la crisi financera.


A més, el 75% de l'avanç del crèdit al consum correspon al consum de béns duradors (mobles, equipaments per a la llar, vehicles, etcètera), caracteritzat per ser "especialment sensible" al cicle econòmic.


Així, l'entitat assenyala que aquest major dinamisme respon a una demanda que, després de mantenir-continguda al llarg de la crisi, està aflorant per les millors perspectives econòmiques, la creació d'ocupació i les bones condicions de finançament per a les famílies.


RECUPERACIÓ


"Hem allargat més del que és habitual la vida útil dels nostres cotxes i frigorífics durant la crisi i ara, amb una recuperació consolidada, estem renovant", ha explicat CaixaBank Research en el seu informe, de manera que apunta que el "vigorós ritme de creixement" que actualment s'observa té un fort component cíclic i, per tant, temporal, i "tendirà a desaccelerar cap a taxes més equilibrades quan aquesta demanda embassada s'hagi materialitzat".


Davant d'si aquest augment pot suposar un risc per a la banca, els experts de CaixaBank asseguren que, per ara, l'exposició de la banca espanyola a aquest segment segueix sent acotada, amb un pes petit respecte a la cartera creditícia, alhora que la qualitat d'aquest segment "ha millorat".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH