dissabte, 5 de desembre de 2020

Les factures d'Unipost de l'1-O van ser anul·lades tot i que es van intentar cobrar dies més tard

|

Unipost paperetes 1oct ep


El jutge d'Instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha sol·licitat a la Guàrdia Civil que investigui per què les factures intervingudes en el registre de l'empresa Unipost sobre despeses destinades a l'1-O --corresponents a les Conselleries de Presidència, Vicepresidència, Cultura, Salut i Treball i que pujen a 979.661,96 euros - van ser anul·lades i no figuren en la comptabilitat concursada d'aquesta empresa.


Es tracta d'aclarir, segons detalla Ramírez Sunyer en un acte al qual ha tingut accés Europa Press, una contradicció resultant de les últimes indagacions practicades, ja que l'administració concursal va assenyalar en un informe que les cinc factures qüestionades figuren com no cobrades en una data determinada mentre que testimonis van afirmar davant del jutge que es va intentar el seu cobrament de part del que es deu unes setmanes després.


Aquests testimonis van constatar, i també ho va acreditar la Guàrdia Civil en un informe obrant en la causa que van existir dos intents de cobrament per l'import de 238.965,37 euros --que coincideix amb l'import amb IVA-- que Unipost tenia confeccionada pel departament de Treball.


Després d'això el jutge va demanar un informe de l'administració concursal de la mercantil Unipost SAU que va ser contestat el passat 18 de setembre, en el qual es diu que les factures "no figuren com a cobrades ni compensades, i tampoc es van incloure en la relació de crèdits de dubtós cobrament ni seran objecte de reclamació "ja que són factures anul·lades" i no figuren en la comptabilitat concursada.


L'administració concursal va aportar al jutjat còpia de les anul·lacions de les cinc factures amb la mateixa data d'emissió, el 7 de setembre de 2017, el que segons la interlocutòria del jutge Ramírez Sunyer "resulta manifestament contradictori" amb el fet que els dies 18 i 20 de setembre d'aquest mateix any es pretengués seu cobrament, com així ha estat reconegut per diversos testimonis en la causa.


Per això, el passat cinc d'octubre el jutge va remetre ofici a la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a la que al seu dia es van encomanar les investigacions relacionades amb aquesta causa "per tal que procedeixin a esbrinar els motius de tals contradiccions rebent , si fos necessari, declaració en qualitat de testimoni de l'administradora concursal, Eulàlia Folguera.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH