Reynés simplifica el bonus per als directius de Naturgy a un pagament únic

|

Naturgy ha lligat el seu nou pla d'incentiu a llarg termini (IPL) per als seus directius, inclòs el seu president executiu, Francesc Reynés, a la rendibilitat de la companyia per als accionistes, és a dir, a la seva evolució en borsa, i ho ha unificat en un sol pagament al final del període del seu pla estratègic 2018-2022.


Segons ha informat la companyia en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en resposta a un requeriment del supervisor borsari rebut el passat 4 de desembre, l'objectiu d'aquest pla d'incentiu és "el d'alinear els interessos dels accionistes, la materialització del pla estratègic i la retribució variable plurianual dels directius".


Naturgy Reynés


D'aquesta manera, Naturgy és pionera, dins de les polítiques de bonus als seus directius de les companyies, a vincular el seu pla d'incentius directament i exclusivament a la rendibilitat total generada per un accionista durant el pla estratègic; considerant aquesta rendibilitat "com el resultat de la suma dels dividends efectivament pagats durant el període més l'evolució de la cotització de l'acció durant el mateix termini".


Aquest nou pla parteix així dels principis que estan alineats amb els objectius del nou pla estratègic de l'energètica per 2018-2022, que va ser presentat a finals del passat mes de juny, i especialment amb els dels accionistes.


A més, el nou pla, que substitueix el sistema anterior, anomenat 'PREMP' (Programa de Remuneració de Medi Termini) es simplifica en un programa únic per a tot el període 2018-2022, deixant així sense efecte els cinc programes anuals previstos per a aquest període.


D'aquesta manera, esdevingui el seu dret de cobrament una vegada aprovats els comptes del 2022 per la junta general d'accionistes de l'energètica, en lloc de meritacions anuals com era el cas de l'antic pla, i inclou una clàusula de 'claw back' durant els següents 18 mesos a la meritació efectiu del pla.


Així mateix, aquest nou pla, al qual s'acullen els 150 principals directius del grup, es cobrarà en accions de la companyia, a diferència dels programes anteriors que s'abonaven en efectiu.


Per fer front al pla d'incentius a llarg termini per als primers 26 directius de Naturgy, inclòs el seu president, Francisco Reynés, la companyia ha creat un vehicle societari separat al qual ha dotat de recursos i una estructura de capital adequada amb 200 milions d'euros en accions, després de l'adquisició de 8.639.000 de títols a un preu mitjà de 23,15 euros, del excedent al final del període resultarà seu bonus.


Aquest vehicle obtindrà al final del període un resultat financer derivat del cobrament dels dividends atribuïts a les seves accions i de la revaloració de la cotització d'aquestes.


En aquest moment vendrà les accions necessàries per a tornar tots els recursos rebuts, i únicament després de saldar totes les seves obligacions amb tercers distribuirà entre els seus partícips, en forma d'accions, l'excedent.

relacionada Naturgy promet repartir un mínim de 6.900 milions en dividends fins al 2022
relacionada Naturgy preveu que les mesures del gas a l'Argentina milloraran els comptes

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH