dilluns, 14 de octubre de 2019

Miquel Valls (Cambra de Comerç) lamenta que no s'aprovin els pressupostos

|

Miquel valls 1


El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha lamentat que no s'aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2019 perquè afecta negativament a l’interès general de l’economia i la societat catalanes.


En un comunicat, la Cambra de Comerç destaca que el projecte de pressupostos recollia un important augment de la despesa productiva. Concretament, despesa en R+D civil creixia un 5,6% respecte al pressupost de l’any passat, i la despesa en infraestructures un 40%.


Aquests pressupostos representaven una millora econòmica important per a Catalunya tant des del punt de vista social, perquè es recuperaven bona part dels retrocessos socials que es van haver d’adoptar durant la crisi, com des del punt de vista de la inversió en infraestructures, una reclamació històrica de la Cambra de Comerç de Barcelona.


INVERSIONS A CATALUNYA


El projecte de pressupostos contemplava també un augment significatiu de la inversió en infraestructures a Catalunya (del 66% respecte al 2018) i el compliment de l’esperit de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut.


Concretament, la inversió pública de l’Estat a Catalunya pressupostada era de 2.051 milions d’euros, xifra a la que se sumaven els 200 milions pactats a la Comissió Bilateral (dels 759 milions pendents) pel compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut de l’any 2008. Això donaria un total de 2.251 milions d’euros d’inversió a Catalunya.


Per l'entitat econòmica catalana, Catalunya ha perdut també una altra avantatge i és que la secretària d'Estat d'Hisenda havia assegurat que les comunitats més endeutades rebrien noves facilitats de l'Estat en els fons de finançament de comunitats autònomes en la via de "aplanar venciments", és a dir, allargar els terminis de devolució dels 57.000 milions que deu la Generalitat a l’Estat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH