Sis anys de dormir a mitges: això t'espera si ets pare o mare primerenca

|

Nadó abrigdo fred


Després del naixement del primer fill, la durada del son i el descans dels pares no es recuperen a nivells abans de l'embaràs fins a sis anys després del part, segons una investigació investigadors de la Universitat de Warwick, a Coventry (Regne Unit).


De fet, les mares dormen una hora menys en els primers 3 mesos després de donar a llum i els pares van veure retallat el seu descans en 15 minuts. Sis anys després del naixement, les mares dormien 20 minuts menys i els pares seguien privats de 15 minuts. Els majors ingressos familiars i els factors psicosocials, com la paternitat dual davant de la de pares solters, no van semblar protegir contra aquests canvis en el son després del part.


En el document 'Els efectes a llarg termini de l'embaràs i el part en la satisfacció de la son i la durada de les mares i els pares primerencs i experimentats', una col·laboració amb l'Institut Alemany de Recerca Econòmica i la Universitat de Virgínia Occidental, es va estudiar el son en 4.659 pares que van tenir un fill entre 2008 i 2015.


Durant aquests anys, els pares també van informar sobre el seu somni en entrevistes anuals. En els primers 3 mesos després del naixement, les mares van dormir de mitjana 1 hora menys que abans de l'embaràs, mentre que la durada del somni dels pares va disminuir en aproximadament 15 minuts.


El doctor Sakari Lemola, del Departament de Psicologia de la Universitat de Warwick, explica que "les dones tendeixen a experimentar més trastorns del son que els homes després del naixement d'un fill, el que reflecteix que les mares encara són més freqüents en el paper de cuidadora principal que els pares".


No obstant això, quan els nens tenien entre 4 i 6 anys, la durada del somni era encara aproximadament 20 minuts més curta en les mares i 15 minuts més curta en els pares en comparació de la durada del son abans de l'embaràs. També es va observar un curs de temps similar per a la seva satisfacció amb el son.


Els efectes de la son van ser més pronunciats en els pares primerencs en comparació amb els pares experimentats. A la primera meitat de l'any després del naixement, els efectes de la son també van ser una mica més forts en la lactància materna en comparació amb les mares que alletaven amb biberó.


El doctor Lemola, explica que, "si bé tenir fills és una font important d'alegria per a la majoria dels pares, és possible que l'augment de les demandes i les responsabilitats associades amb el rol de pares contribueixin a un somni més curt i a una menor qualitat de la son fins i tot fins a 6 anys després del naixement del primer fill".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH