diumenge, 9 de agost de 2020

Foment segueix pendent de desencallar 51 milions per revaloritzar els monuments històrics

|

El Govern espanyol ha proposat el finançament de 99 nous projectes per a la recuperació i posada en valor de monuments de Patrimoni Històric a tot Espanya, amb un total de 51 milions d'euros, a càrrec del programa del '1,5% Cultural', la execució està pendent de la seva aprovació definitiva.


Alhambra imatge


Es tracta d'una proposta de la Comissió Mixta del 1,5% Cultural, presidida pel secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, i composta per representants del Ministeri de Foment i del Ministeri de Cultura i Esport, al ministre de Foment per al finançament de 99 noves actuacions com a conseqüència de la Convocatòria publicada al juny de 2018.


No obstant això, la inversió total prevista --incloent entitats i administracions participants-- ascendeix a 78,3 milions d'euros. Segons Foment, la resolució provisional que signi el ministre de Foment, permetrà continuar amb el procediment fins a l'adopció de la resolució definitiva, condicionada aquesta a l'aprovació dels projectes i a les aportacions financeres compromeses.


El programa de '1,5% Cultural' és una eina de l'Estat per garantir la conservació i promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren, segons informa el Departament de Foment.


Així, la Llei de Patrimoni Històric va establir el percentatge mínim de l'1% a aplicar sobre el pressupost de les obres públiques que s'executen per l'Administració de l'Estat, una obligació que el Ministeri de Foment va ampliar el 2014 a l'1,5% del pressupost de les obres que licita.


En aquest programa s'inclouen actuacions orientades a la conservació i protecció de béns immobles i conjunts d'arquitectura religiosa, de manera que a càrrec del '1,5% Cultural', s'han dut a terme actuacions en catedrals, abadies, monestirs i convents que compten amb la categoria de Bé d'Interès Cultural.


Entre les intervencions destaquen, entre altres, la restauració de l'ala sud del claustre de l'exconvent de Santo Domingo a Xàtiva (València); la restauració del convent de Santa Anna a Alcover (Tarragona, Catalunya); o la restauració de l'àrea del claustre menor del monestir cistercenc de San Bernardo de Alcalá de Henares (Comunitat de Madrid).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH