dimarts, 28 de gener de 2020

L'Advocacia de l'Estat denúncia més irregularitats en la malversació de l'1-O

|

L'Advocacia de l'Estat ha recorregut l'ordre de processament del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per sol·licitar a la jutge que imputi també com a part dels càrrecs per malversació un contracte de publicitat per import de 110.260 euros que es va adjudicar i pagar a Havas Media el 2017 per insercions en diaris estrangers.


Puigdemont declaració després 155


No obstant això, l'Advocacia ja va sol·licitar al jutjat que inclogués aquest contracte per entendre que s'havia produït una errada per omissió en la sentència del processament, tot i que la iniciativa va ser desestimada, de manera que ara s'ha presentat un recurs de reforma per tal que es reconsideri aquesta decisió.


La Generalitat va pagar a Havas Media un import de 105.628.57 euros el 20 de gener de 2017. Els serveis es van prestar, l'obligació va ser reconeguda i el pagament es va realitzar mitjançant transferència el 31 de maig de 2017 amb l'import de 110.262,52 euros , tal com recull l'escrit.


INSERCIONS A LA PREMSA INTERNACIONAL ESCRITA SOBRE EL REFERÈNDUM


La companyia esmentada havia de publicar una sèrie d'insercions en premsa internacional escrita anunciant una conferència sobre el referèndum català que tindria lloc el 24 de gener al Parlament Europeu amb el president de la Generalitat, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda i el conseller d' Afers Exteriors com a ponents.


D'acord descriu l'Advocacia de l'Estat en el seu recurs, l'anunci era la imatge "d'una urna amb la bandera de la comunitat autònoma de Catalunya en el seu front i sobre aquesta urna, introduint-se un sobre i per altra banda, al peu esquerre, l'escut de la Generalitat de Catalunya i la seva expressa referència ".


Per l'Advocacia, "resulten palmaris indicis racionals de criminalitat de l'ocupació de fons públics per a la preparació del referèndum de l'1 d'octubre, en concret, la inserció publicitària en premsa escrita europea, de l'anunci relatiu a una conferència sobre el referèndum català a través del contracte adjudicat a Havas Media Group, havent-se prestat el servei, que efectivament es va pagar, per l'Administració Autonòmica ".


Considera que "en conseqüència, els indicis racionals de criminalitat de malversació de cabals públics han de ser incorporats a l'acte de processament", del qual però, han quedat exclosos fins a la data.


El recurs inclou així mateix una menció a la manera en què l'ordre de processament refereix els "indicis racionals de criminalitat de l'ocupació de fons públics" amb relació a la campanya 'Civisme', també de publicitat. Insta que "es precisin aquests fets" i "que es facin constar les resolucions d'adjudicació d'aquests contractes i la persona que els va dictar", el secretari de Comunicació de la Generalitat, Antoni Molons.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH