El Govern crea una comissió per a l'eradicació de l'amiant a Catalunya

|

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la creació de la Comissió per a l'eradicació de l'amiant de Catalunya, que elaborarà un pla de priorització de les línies de treball per eliminar la presència de fibrociment i els efectes sobre la salut de les persones.


La comissió proposarà al Govern per a la seva aprovació el Pla nacional per a l'eradicació de l'amiant i avaluarà la situació actual de l'amiant; identificarà els principals agents públics i privats i les seves competències sobre l'amiant, i establirà els mecanismes de cooperació i coordinació entre aquests agents.


La comissió és interdepartamental i formen part les conselleries de Presidència; Vicepresidència i Economia i Hisenda; Treball, Afers Socials i Famílies; salut; Territori i Sostenibilitat; Empresa i Coneixement, i Educació, així com representants de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).


perill amiant


A més, la comissió farà el seguiment i control de les actuacions a realitzar per la comissió tècnica Desamiant-Cat, on podran participar també totes les administracions i agents que la comissió determini i tinguin competències o interessos perquè estan afectats.


El Govern ha creat aquest espai de treball per elaborar un pla d'eliminació de l'amiant i dels seus efectes, i els seus objectius han d'estar alineats amb la normativa europea que promou l'eliminació segura del fibrociment, així com amb les propostes recollides en l'informe sobre la exposició laboral a fibres d'amiant.


Prohibit el seu ús, producció i comercialització, es calcula que a Catalunya l'amiant encara instal·lat suposa més de quatre milions de tones, i entre unes 6.000 i 30.000 tones de projectats i calorifugats, entre altres materials.


Una gran part d'aquests materials es va instal·lar entre mitjans dels anys 60 i principis dels 80, i ha arribat o està arribant al final de la seva vida útil, i, tot i la prohibició, l'ús de materials amb amiant que ja estaven instal·lats o en servei està permès fins a la seva eliminació o final de vida útil.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH