dijous, 16 de juliol de 2020

La majoria d'espanyols rebutgen un referèndum a Catalunya, segons el CEO

|

El 51,8% del conjunt d'espanyols rebutja que se celebri un referèndum a Catalunya, mentre que, si només es consulta a Catalunya, el 70,8% el defensa, segons una enquesta de Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.


Així ho reflecteix l'enquesta 'Percepció sobre el debat territorial a Espanya', elaborada entre el 9 de setembre i el 17 d'octubre amb una mostra de 3.600 persones, un marge d'error de 1,68, i es tracta de la primera que fa el CEO a ciutadans de la resta d'Espanya i va ser encarregada per la Conselleria de Presidència de la Generalitat, que ha presentat la portaveu de Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa.


Guerradebanderas


A la pregunta sobre si s'hauria de fer un referèndum a Catalunya, les diferències entre les respostes del conjunt dels espanyols o si es té en compte només als catalans són molt diferents: en el conjunt d'Espanya es mostra un rebuig majoritari i el 36,2% el defensa, mentre que a Catalunya és majoria l'aposta pel referèndum si bé el 21,6% ho rebutja.


MÉS PREGUNTES


En una altra pregunta, el 75% dels catalans defensa que el conflicte requereix d'una solució 'eminentment política' i el 8,1% que sigui 'eminentment judicial', el 10,7 defensa que es combinin les dues, el 5,4 no el sap i el 0,8 no contesta.


En canvi, entre el conjunt d'espanyols enquestats el 49,8% creu és necessària una solució 'eminentment política', el 24,1% 'eminentment judicial', el 17,3% que es combinin alhora, el 6,7 no el sap i el 2,1 no contesta.


El CEO també ha preguntat sobre el grau de satisfacció amb el funcionament de la democràcia espanyola: entre el conjunt dels espanyols el 44,5% està 'poc satisfet', el 32,9% 'gens satisfet', el 18,4 'bastant satisfet', el 2,3 'molt satisfet' el 1,6 no ho sap i el 0,4 no contesta.


En el cas de Catalunya, el 44,2% està 'gens satisfet' amb el funcionament de la democràcia, el 43,3% 'poc satisfet', el 9,8% 'bastant satisfet', el 1,6% 'molt satisfet', el 0,6 no ho sap i el 0,3 no contesta.

relacionada El suport a la independència a Catalunya, en hores baixes

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH