dissabte, 15 de agost de 2020

El nombre de joves en edat de treballar cau un 14% en deu anys

|

El nombre de total de joves que participen en la força de treball, els que estan empleats i aturats, ha disminuït un 14,29% des del 1999, passant dels 568 milions que existien al 1999 a 497 milions el 2019.


Desempleojovenes3


Així es desprèn d'un estudi sobre tendències mundials de l'ocupació juvenil realitzat per l'Organització Internacional de l'Treball (OIT).


En aquest període de temps la població juvenil mundial ha augmentat de 1.000 milions a 1.300 milions. La tendència, segons l'OIT, reflecteix la creixent matriculació en institucions d'educació secundària i superior, "el que en molts països es tradueix en una força de treball més qualificada".


També destaca que es posa en relleu el gran nombre de joves que no estan empleats i no cursen estudis ni reben formació. La taxa d'atur juvenil mundial es troba en el 13,6%, encara que existeix una variació regional "considerable", que oscil·la des del 9% d'Amèrica de Nord al 30% de l'Àfrica Septentrional.


Segons l'OIT, els joves tenen tres vegades més probabilitats que els adults (la població de 25 anys d'edat o més) d'estar aturats. "Encara que això obeeix en part al fet que la seva limitada experiència laboral juga en contra seu quan presenten la seva candidatura per a ocupacions de categoria inicial, també hi ha importants barreres estructurals que impedeixen als joves incorporar-se a el mercat de treball", destaca l'informe.


L'estudi apunta que, en tot el món, una cinquena part dels joves són ninis. A escala mundial, les dones joves tenen el doble de probabilitats que els homes joves de ser ninis.


POBRESA


D'altra banda, es ressalta que entre els joves que tenen una ocupació, uns 55 milions (13%), viuen en condicions d'extrema pobresa, mentre que 71 milions (17%) viuen en situació de pobresa moderada. No obstant, la situació de pobresa extrema ha disminuït uns 20 punts percentuals entre 1999 i 2019.


L'OIT assegura que la "mala" qualitat dels llocs de treball de molts joves es manifesta "en les condicions de treball precàries, la manca de protecció jurídica social i les limitades oportunitats de formació i de progressió professional".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH