Cinemes i teatres podran reobrir en fase 2 amb un 30% d'aforament

|

Els territoris que passen aquest dilluns 25 de maig a la fase 2 de la desescalada, i que abasten al 47% de la població espanyola (22 milions d'habitants), podran obrir cinemes, teatres i monuments amb un terç de l'aforament.


A partir del dilluns, estaran en la fase 2 de la desescalada totes les províncies andaluses menys Màlaga i Granada; Aragó; Astúries; Balears; Canàries; Cantàbria; Extremadura; Galícia; Múrcia; País Basc; La Rioja; Ceuta; Melilla; les províncies de Guadalajara i Conca, i tres zones sanitàries catalanes, segons ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres.


Si l'acte o espectacle se celebra a llocs tancats, l'espectador haurà de comptar amb seient o butaca preassignada i no podrà superar un terç de l'aforament original, ni reunir més de cinquanta persones.


En cas d'activitats a l'aire lliure, el públic haurà de romandre assegut, guardant la distància necessària i no podrà superar un terç de l'aforament original ni reunir més de quatre-centes persones. A més, es recomanarà la venda virtual o telefònica de l'entrada.


També podran reprendre les visites a monuments i altres equipaments culturals, sempre que les visites no superin un terç de l'aforament i complint les mesures d'higiene i prevenció, a través de la instal·lació de barreres físiques de protecció per al personal de control i vigilància; la col·locació de cartells amb normes i recomanacions, recordant la necessitat de mantenir la distància interpersonal de dos metres.


Per a aquells recintes de monuments i altres equipaments culturals amb ús compartit amb activitats no culturals, es col·locaran senyalitzacions per evitar la confluència de personal treballador, investigador, resident o usuari dels immobles amb els visitants i, si és possible, abalisament per assegurar el manteniment de la distància interpersonal.


Cinema Ritz Divinópolis interior dóna sala


EXPOSICIONS TEMPORALS


Per als treballs associats al muntatge i desmuntatge d'exposicions temporals, l'Ordre de Ministeri de Sanitat estableix que s'ha de mantenir en tot moment la distància de seguretat, procedir a la neteja i desinfecció, com a mínim un cop per el dia, de l'interior de les cabines dels vehicles de les empreses de transport, a l'igual que els punts d'unió de la maquinària, els elements auxiliars i les eines.


En el cas que siguin diverses les empreses participants en un muntatge o desmuntatge, les sales hauran de dissenyar el esglaonament horari de les entrades i sortides de les mateixes, concentrant els treballs de cada empresa en diferents dies i horaris.


Mentrestant, a les biblioteques, a més del préstec d'obres i les activitats de consulta en sala amb un terç de l'aforament, es podrà fer ús dels ordinadors i mitjans informàtics i es permetrà el préstec interbibliotecari entre les biblioteques Per la seva banda, les sales infantils i les col·leccions de lliure accés romandran tancades.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH