divendres, 27 de novembre de 2020

CaixaBank nomenarà José Ignacio Goirigolzarri com a conseller executiu

|

Les juntes d'accionistes de CaixaBank i Bankia, que se celebraran el 3 de desembre i el dia 1 de el mateix mes, respectivament, votaran la incorporació de Goirigolzarri com a conseller executiu, els canvis en la presidència s'aniran produint a mesura que s'avanci en la fusió entre les dues entitats. 


El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat de CaixaBank Gonzalo Gortázar.


Segons l'ordre del dia de la reunió extraordinària de desembre i remès aquest dimarts a la Comissió Nacional de l'Mercat de Valors (CNMV), se sotmetrà a aprovació la pròpia operació de fusió per absorció, que donarà lloc a la nova CaixaBank i provocarà la desaparició de la marca Bankia, que inclou l'equació de bescanvi, els estatuts de la nova societat o la subrogació de CaixaBank en els drets i obligacions dels treballadors de Bankia.

A més, aquesta transacció comporta, segons la proposta comuna, la renovació parcial del consell d'administració. D'aquesta manera, es pretén donar el vistiplau als nomenaments de Joaquín Ayuso García, Francisco Javier Camp García i d'Eva Castillo Sanz, com a membres de l'consell, tots ells amb la categoria d'independents, pel període de quatre anys.

Així mateix, se sotmetrà a la junta general extraordinària, previ informe favorable de la Comissió de Nomenaments, la designació de José Ignacio Goirigolzarri Tellaeche amb caràcter de conseller executiu, tot i que amb funcions limitades, també pel període de quatre anys.

Igualment, a proposta de la comissió rectora de Fons de Resolució Ordenada Bancària (FROB), en virtut de la participació que tindrà en CaixaBank a través de la societat participada BFA, es votarà el nomenament de Teresa Santero Quintillá, adscrita a la categoria de consellera dominical, pel període de quatre anys.


A més, es portarà a la junta el nomenament de Fernando Maria Costa Duarte Ulrich, adscrit a la categoria d'un altre extern, pel període de quatre anys.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH