dissabte, 24 de octubre de 2020
Va ser l'empresa més afortunada del municipi

L'ajuntament de Viladecans li va renovar "la confiança" a Iniciatives i Programes en 2009

|


carlos Ruiz


CatalunyaPress
.- Continuant amb la informació de les adjudicacions de l'ajuntament de Viladecans a l'empresa Iniciatives i Programes, en 2009 a aquesta empresa aquest consistori li va renovar la confiança en nombrosos contractes, convertint-la així en l'empresa més afortunada d'aquest municipi del Baix Llobregat.

El 19 de gener 2009 a Iniciatives i Programes SL. li van sortir molt bé "els seus plans empresarials" perquè va competir novament amb dues velles conegudes Gallet i Associats Serveis Informació i la seva filial Itínere, Serveis Educatius, SL pel contracte administratiu de serveis de suport "a la coordinació dels consells de districte i de participació ciutadana de Viladecans i el seguiment del PEV (Pla Estratègic de Viladecans) i del PAM (Pla d'actuació municipal) "aquell dia la Junta de Govern Local de Viladecans en el seu acord 47 i pel procediment negociat sense publicitat li va adjudicar" provisionalment "37.250 , 98 euros per la realització d'aquest treball. Això sí amb càrrec a dues partides del consistori, la corresponent a "gestió d'oficines de districte" on es carreguen les despeses de "desenvolupament de participació ciutadana". I així aquesta empresa va tornar a començar un any amb molt bon peu, amb el peu esquerre, al contrari que moltes famílies que ja començaven a notar la crisi en les seves butxaques i anaven a empentes i barraques sempre aixecant-se amb el peu equivocat.

Curiosament es va nomenar a Cristóbal Avilés, que continuava aquest any 2009, sent assessor de polítiques municipals d'aquest Ajuntament, i espòs de la llavors i l'actual regidora, socialista, Gisela Navarro, compartint responsabilitats del control d'aquest contracte en concret amb. Carmen García , una altra assessora per al desenvolupament de les normes reguladores de participació ciutadana de l'Àrea d'Alcaldia. Ells dos van ser els encarregats i responsables finals de comprovar i realitzar la vigilància de la correcta realització de la feina d'Iniciatives i Programes SL. Va contractar que va signar com li corresponia la tinent d'alcalde, Maria Salmerón, per ser la responsable de l'Àrea d'Economia i Gestió Interna de l'Ajuntament nomenada pel seu alcalde, Carlos Ruiz.


Posteriorment, el 2 de febrer del mateix any, la Junta de Govern Local en la seva acta 2/2009 va aprovar en el seu acord número 33 una altra adjudicació provisional, aquesta vegada, va ser un "contracte administratiu de serveis d'informació, conscienciació i orientació al civisme del municipi de Viladecans ", mitjançant procediment obert i tramitació ordinària" directament a Iniciatives i Programes SL, per valor de 434.108,04 euros i dos anys d'execució. Aquest va gastar es càrrec a la partida pressupostària de l'Ajuntament d'Acció Cívica de dos anys, el 2009 i el 2010. Encara que realment l'adjudicació definitiva d'aquest contractar tenir lloc un altre dia 2 però aquesta vegada del mes de març del 2009 i per l'acord 26 l'acta 09/2009 estant present en l'acte els sis tinents d'alcalde de l'Ajuntament i el seu alcalde, que van consumar tots junts l'adjudicació definitiva a Iniciatives i Programes SL.

El 30 de març del 2009 en la seva acord número 38, la Junta de Govern local va prorrogar a aquesta mateixa empresa, "el contracte administratiu de consultoria i assistència per a la gestió i coordinació tècnica del servei d'ocupació de Can Calderón durant un any més". Gràcies a que aquesta empresa va presentar un escrit en el qual manifestava "la seva voluntat que se li prorrogués el mateix", cosa que ningú dubtava que s'anava a produir tenint en compte l'informe de la directora de Can Calderón en què havia manifestat que "Iniciatives i Programes, SL havia complert amb tots els termes de l'esmentat contracte" i va ser qui va proposar la seva pròrroga per 365 dies més, però això sí, amb una corresponent revisió de preus. Com a més, els astres pressupostaris de consignació de pressupost eren favorables, és a dir hi havia diners a la partida de "servei d'ocupació cofinançats" per cobrir la part que corresponia al 2009 i la part que correspongués al 2010, voilà, a aquesta empresa se li va confiar novament l'encàrrec per valor de 105.486,11 euros amb el pacte de "revisió de preus". I es va tornar a nomenar a la mateixa directora de Can Calderón perquè vigilés que en aquesta pròrroga Iniciatives i Programes, SL complia amb les seves obligacions contractuals .

Un mes després, el 20 d'abril del mateix any, i en el seu acord nombre 29, es va prorrogar durant un any més a Iniciatives i Programes SL, el contracte "administratiu especial" per al "desenvolupament del projecte de mediació sociocultural amb la població magribina de ", per un import de 42.850 euros, també amb la condició de" pendent de la corresponent revisió de preus "i amb càrrec a la partida de" serveis amb col·laboració "dels exercicis 2009 i 2010.

És a dir que en quatre mesos del 2009, el govern municipal de Viladecans, a força de concessions provisionals i pròrrogues de contractes, li havia adjudicat a Iniciatives i Programes SL, 619.695,13 euros i encara no havia acabat aquest bon any, perquè encara hi ha més per concedir des de les arques municipals. O no? Anem a veure-ho.


El 18 de maig en una
Junta de Govern que dur exactament 15 minuts, i en el seu acord número 24 es va aprovar l'expedient i adjudicació a favor d'Iniciatives i Programes SL del contracte "menor de serveis" per a la "impartició del curs de poli mantenidor d'edificis i equipaments urbans (RMI) "subvencionat per la Generalitat de Catalunya, que ja són paraules majors per import de 10.044 euros, ja que les ofertes de les altres 2 empreses que es van presentar eren més cares en 76 euros un i 101 euro la una altra i això va determinar la seva adjudicació final, perquè l'oferta que es va escollir era "econòmicament més avantatjosa per als interessos de l'Ajuntament de Viladecans". Vostès creuen que va ser així o comencen a pensar alguna cosa diferent? Així que, gairebé sense esforçar-se, el compte d'ingressos d'Iniciatives i Programes SL va seguir engreixant compte d'encàrrecs d'aquest consistori del Baix Llobregat, sense que ningú protestarà ni manifestés res al respecte. On era l'oposició ?, es preguntaran. Nosaltres també ens fem la mateixa pregunta. Això es va carregar sense problemes a la partida 1621 3220 2276 del pressupost del 2009.

Ja entrant en l'estiu, el 2 de juny i amb només 10 minuts, havia de ser per la calor, la Junta de Govern local va decidir aprovar una altra adjudicació provisional. A qui? Sí, ho han endevinat a Iniciatives i Programes, mitjançant un contracte administratiu de serveis, aquesta vegada per "dinamitzar Can Xic" i gestionar i dinamitzar les activitats juvenils impulsades per l'Ajuntament de Viladecans. Això va ser per procediment obert i tramitació ordinària, per a dos anys i per import de "ganga", 362.600 euros. Tot se li va adjudicar a la partida de Gestió Oficina Pla Jove dels pressupostos de tres anys, 2009,2010 i 2011. Una manera com una altra qualsevol d'haver de posar diners, sí o sí en el pressupost per a aquesta empresa "hacelo tot" amb seu a Viladecans. 27 dies després aquesta provisionalitat va passar a adjudicació en ferm. Tot un èxit .Per després diguin que les coses en l'administració local van molt lentes. Quina sort que tenen els ciutadans d'aquest Ajuntament de l'eficàcia dels seus governants.

Ja amb l'estiuet en potència, amb personal de vacances i amb altres esperant uns dies perquè fos agost, el 27 de juliol del 2009, 17 representants amb càrrecs a l'Ajuntament i en la seva acta 24/2009 de la Junta de Govern Local , es va aprovar la pròrroga del contracte administratiu "de serveis consistent en el desenvolupament de diverses actuacions concretades en els programes educatius de l'Ajuntament" a favor d'Iniciatives i Programes SL, per import de 47.766 euros per un any més. Sent Rosa Gallardo, com Cap del Departament d'Educació de l'Àrea de Serveis Personals la responsable de vetllar per la comprovació i vigilància de la correcta realització del servei objecte de la pròrroga d'aquest contracte.

I per acabar amb la "grossa de Nadal" el 21 de desembre aquest govern municipal, en la seva Junta de govern va aprovar dues pròrrogues més. D'una banda, el "contracte administratiu de serveis de gestió de Can Batllori" per import de 111.200,71 euros menys les taxes d'utilització de l'espai públic d'import 12.170 euros, amb una durada l'1 de gener del 2010 al 31 de gener de 2010 ". I la segona pròrroga permesa pel contracte administratiu de gestió dels "programes de dinamització de la gent gran de Viladecans" per import de 32.500 euros. Una altra vegada, a Iniciatives i Programes, SL.

Com a resum final, Iniciatives i Programes va consignar en el seu any 2009 i per compte del client Ajuntament de Viladecans el 2009, ni més ni menys de 1.139.135,84 euros a força de renovacions de contractes i adjudicacions de menor quantia.

D'això manera si el 2008 s'havia portat contractes per valor de 1.523.021,10 euros. En aquest 2009, 1.139.135,84 euros. En dos meravellosos anys, Iniciatives i Programes, SL gràcies a la seva habilitat de diversificar les seves activitats en diferents carteres d'aquest Ajuntament va generar per la seva compte d'explotació bianual un ingrés de 2.662.156,94 euros, mitjançant una activitat que comença a fer olor de monopoli en el sector, amb clara supremacia i sense rival de categoria.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH