dimecres, 18 de setembre de 2019

ASSSEM necessita 18.000 euros per a un estudi amb el qual caracteritzar la Síndrome de Fatiga Crònica

|Catalunya Press.- La Associació de sanitaris al Servei de l'Encefalomielitis Miàlgica (ASSSEM) --que des de fa anys lluita per millorar el grau assistencial dels malalts de Síndrome de Fatiga Crònica-Encefalomielitis Miàlgica (SFC-EM), la Fibromiàlgia (FM) i la Síndrome Química Múltiple (SQM)-- necessita 18.000 euros per materialitzar un estudi amb el caracteritzar la SFC-EM mitjançant un biomarcador immunològic característic.


Aquest biomarcador, segons informa l'associació, podria servir per millorar aspectes com el diagnòstic i el reconeixement de la malaltia, així com per aconseguir avenços en nous tractaments.


"El comptar amb un equip mèdic i investigador i una estructura biomèdica imprescindible, i també els suports desinteressats i la nostra perseverança, han donat com a resultat el poder obtenir finalment els permisos necessaris per poder reprendre de nou les nostres investigacions amb totals garanties i la intenció de poder publicar els resultats obtinguts --informa ASSSEM--. Ens caldrà però, repetir de nou les analítiques, a les que incorporarem noves subpoblacions limfocitàries fruit de la nostra experiència i "know-how" actual, mai abans dutes a terme en afectats per EM / SFC".


Així, del total de 36.000 euros que necessiten per poder dur a terme el seu objectiu --i comptar amb 100 pacients i 100 controles--, ASSSEM ja ha arribat a la meitat (18.000). Les analítiques seran dutes a terme a Barcelona i els resultats quedaran custodiats dins de l'àmbit de l'estudi per part de l'equip mèdic segons marca la legislació vigent en aquests supòsits, informa l'associació, que s'ha donat de termini fins al 24 de març per obtenir aquests 36.000 euros.


El número de compte al qual fer les donacions és el següent:


Titular: ASSSEM

Concepte: BIOMARCADORS

Entitat: BBVA

IBAN: ES0901828732100201553888

SWIFT / BIC: BBVAESMMXXXUN 3% DE CATALANS AFECTATS


La Síndrome de Fatiga Crònica-Encefalomielitis Miàlgica (SFC-EM), la Fibromiàlgia (FM) i la Síndrome Química Múltiple (SQM) afecta un 3% dels catalans. Es tracta de malalties de difícil diagnòstic que no sempre són reconegudes pel sector sanitari.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH