dijous, 1 de octubre de 2020

Álvarez advoca per "recuperar el prestigi" d'UGT i superar l'etapa del "bonisme"

|


Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT de Catalunya i candidat a la Secretaria General d'UGT, ha advocat aquest dilluns per "recuperar el prestigi" del sindicat i sortir del proper Congrés Confederal "parlant dels problemes de la gent". S'ha reconegut , malgrat tot, coresponsable de l'etapa de la qual surt UGT, en la qual, en la seva opinió, "ha funcionat molt el bonisme".


En roda de premsa a Toledo, al costat el secretari general UGT-CLM, Carlos Pedrosa, Álvarez s'ha referit a assumptes com la corrupció i ha reconegut que tot i que el sindicat "està bé", l a percepció social que es té d'ell "ha baixat".


Segons la seva opinió, els sindicats no estaven preparats "estructuralment" per poder conviure amb situacions de corrupció com les que s'han conegut, en les que a la UGT se li ha tractat "malament".


Per això, la seva intenció és la de prendre les decisions pertinents perquè el conjunt de l'organització "tingui una gestió transparent".


"Cal prendre les mesures necessàries perquè tinguem l'absoluta garantia que la gestió del sindicat, la seva manera de procedir, està plenament homologada, i garanties que és una gestió que es fa honestament", ha incidit.


Convençut que "el sindicat va a recuperar-se bastant més ràpid del que molta gent creu", ha assegurat que "en aquest fangar en què s'ha convertit aquest país, i en el que de manera injusta s'ha ficat a les organitzacions sindicals, no hi ha una relació causa-efecte".


Així, i preguntat sobre casos com el dels ERO d'Andalusia, l'amnistia fiscal del líder miner José Ángel Fernández Villa o les 'targetes black' de Caja Madrid, Álvarez ha assenyalat que una cosa són els fets provats, com "els dos companys que no han tingut un comportament honest "--en referència a Fernández Vila i l'exsecretari general de Madrid, José Ricardo Martínez-- i una altra cosa és, respecte a la resta," què hi ha de veritat o què hi ha de mentida, o de responsabilitats jurídiques i polítiques".


Josep Maria Álvarez ha indicat que UGT té "un codi ètic més profund que el penal" i ha incidit en prendre mesures perquè, quan una organització d'UGT signi un conveni per donar un servei amb una administració, se sàpiga "quin és el servei que dóna, on el dóna, quin personal es contracta i establir per quin temps és aquest servei".


"A Catalunya, des de 2008, fem que tots els convenis signats amb totes les administracions tinguin una línia comuna, i és que tinguin a veure amb les raons fundacionals del sindicat", ha explicat, avançant que qüestions com aquesta són les que vol incloure en un pla estratègic per a UGT si és elegit al Congrés Confederal, que se celebrarà del 9 al 12 de març a Madrid.


En qualsevol cas, i respecte a la situació d'Andalusia, s'ha mostrat convençut que el temps els va a donar "moltes raons", entre altres que han estat "l'única organització que, davant d'una situació com la que hi havia, ha canviat la totalitat de la Direcció del sindicat, en un gest exemplar d'assumpció de responsabilitats abans de les imputacions, i això no se'ns ha valorat perquè aquest riu de porqueria en què es troba aquest país fa difícil que es pugui visualitzar el que fa cadascú i com ho fa".


NOVA "FASE DE COOPERACIÓ"


Álvarez, que creu que compta "amb avals suficients" per acabar de formalitzar la candidatura, ha explicat les seves propostes d'anar a una organització en la qual hi hagi tres federacions per "donar més agilitat i proximitat", i de posar en marxa un pla de viabilitat de tota l'organització executiva federal i les tres organitzacions estatals, "que retalli despeses" per tal que aquests diners "caigui en cascada" en forma de recursos a les organitzacions regionals i els afiliats.


També ha comentat la seva intenció de plantejar els "elements estratègics" perquè el país pugui desenvolupar polítiques industrials i el d'emprendre "certa descongestió del Congrés de la Confederació, que té tantes coses que resoldre que al final és difícil", de tal manera que es vagin fent conferències --Vol que la primera es realitzi abans de final d'any-- que tractin qüestions com els serveis socials, els ajuts en matèria d'habitatge o temes d'alimentació.


El candidat a la Secretaria General d'UGT ha conclòs afirmant que el sindicat entra "en una fase de cooperació" i fer de la vida del sindicat "una gestió molt més transparent", convertint cada problema "en una oportunitat, la gran oportunitat perquè el sindicat discuteixi, debati i voti".


Segons la seva opinió, una vegada que la qüestió de la gestió administrativa estigui "resolta i homologada", això ajudarà "a deixar de perdre moltes energies".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH