Urdangarin assegura que la Infanta mai va utilitzar la visa d'Aizoon

|


Iñaki Urdangarin continua prestant declaració a Palma de Mallorca. El seu testimoni ha començat a les 9.15 del matí i contesta a la lletrada de Mans Netes, Virginia López Negrete.


En aquest sentit, el exduc de Palma ha assegurat que la targeta Visa que el banc va enviar a la Infanta per ser propiertaria del 50% d'Aizoon la va custodiar ell i que la seva dona "no va tenir les seves claus". Ha insistit molt en la idea de desvincular a la seva dona de qualsevol ús: "La visa de la Infanta la custodiï jo i la meva secretària, mai la va tenir ella", ha afegit.


DESPESES PERSONALS


A més, preguntat per si carregaven despeses personals a Aizoon, Urdangarin ha explicat que, ja que ell tenia despeses personals i de la societat, presentava tots els justificants i la seva secretària "decidia quines despeses s'imputaven a Aizoon". "Suposo que consultaria amb el departament comptable", ha dit en referència a la seva secretària.


"Jo donava els tiquets i esperava que la meva secretària i assessor comptable diguessin quines despeses eren d'Aizoon i quines despeses no", ha declarat abans d'incidir en el fet que "per això tenia assessors comptables que m'ajudaven a fer aquestes tasques", ha manifestat.


L'INFANTA CONEIXIA "vagament" ELS TREBALLS QUE REALITZAVA Aizoon


El exduc de Palma, Iñaki Urdangarin també ha assenyalat que la seva dona, la infanta Cristina, coneixia "vagament" els serveis de consultoria que ell prestava a través de l'empresa de la qual tots dos eren copropietaris, Aizoon, i de la qual segons les indagacions s'hauria servit l'acusat per defraudar Hisenda.


En ser inquirit sobre per què, en ser constituïda Aizoon, va cedir la meitat de l'empresa a la seva dona, Urdangarin ha explicat que s'havia de "simplement a un tema personal de confiança, que ella conegués que començava una tasca. Què millor que estigués ella al meu costat ", ha afegit el exduc, incidint que la Infanta no ha exercit cap funció en la mercantil.


JUNTES NO PRESENCIALS d'Aizoon

Preguntat per l'assistència de la Infanta a les juntes d'Aizoon, Urdangarin ha respost que aquestes no es van celebrar presencialment de manera que "els nostres assessors ens van preparar la documentació, jo la revisava i la signava i després la signava ella".


No obstant això, en la seva declaració anterior Urdangarin havia declarat que acudia a les juntes, al que el exduc ha aclarit que es referia al fet que "formalitzava l'acte de la signatura" ja que, ella, com a sòcia al 50 per cent de la societat , "havia de fer la funció de signar", insistint que les juntes "no es van celebrar de manera física".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH