Gas Natural inverteix 140,3 milions d'euros a Catalunya

|

Gas Natural Fenosa


Gas Natural Fenosa, a través de la seva companyia distribuïdora Gas Natural Distribución, va realitzar inversions per valor de 140,3 milions d’euros en l’àmbit de l’activitat de distribució de gas a Catalunya durant l’any 2015, un 33,7% més que el 2014, i va fer arribar el subministrament de gas a 11 nous municipis. Aquestes inversions es van destinar principalment a la construcció de noves xarxes i a la millora de la infraestructura actual.


L’esforç inversor realitzat per la companyia va permetre sumar a tancament de l’any passat 41.200 nous punts de subministrament a Catalunya i superar els 2,18 milions. La xarxa de transport i distribució es va incrementar en més de 720 quilòmetres el 2015 i va assolir els 18.169 quilòmetres.


Durant l’any passat, la companyia va portar el gas natural a 7 municipis de la província de Barcelona (Seva, Cabrera d’Anoia, Castellví de Rosanes, Prats de Lluçanès, Sant Climent de Llobregat, Sant Llorenç d’Hortons i Santa Maria de Martorelles); a 3 municipis de la província de Lleida (Vilanova de la Barca, Aitona i Seròs); i a 1 de la província de Tarragona (El Rourell). A més, Gas Natural Distribución va continuar estenent la xarxa de gas a tots els municipis on ja hi té subministrament.


EL GAS, CLAU PER A LA DINAMITZACIÓ ECONÓMICA 


L’activitat de distribució de gas continua sent un factor clau per a la competitivitat industrial així com per a la dinamització econòmica. El sector gasista, que representa actualment un 0,5% del PIB a Espanya, genera prop de 150.000 llocs de treball a tota la seva cadena de valor, des del transport i distribució fins la prestació de serveis a clients finals.


L’ús del gas natural té un gran potencial de creixement a Espanya, on l’índex de penetració, actualment al voltant del 30%, és inferior al que es registra en altres països europeus com França, on supera el 40%, o Itàlia i el Regne Unit, prop del 90%.


D’altra banda, a les zones on la companyia duu a terme la seva activitat, la distribució del gas és un agent dinamitzador d’empreses instal·ladores locals, ja que la seva oferta pública es realitza sota criteris no discriminatoris i es dirigeix a totes les companyies, independentment del seu volum de facturació o àmbit d’actuació.


LÍDER A ESPANYA Y CATALUNYA 


Gas Natural Fenosa, a través de les seves distribuïdores, és líder en distribució de gas natural a Espanya. Durant 2015 va assolir els prop de 5,3 milions de punts de subministrament i va superar els 51.000 quilòmetres de xarxa de distribució en els 1.188 municipis de 10 comunitats autònomes en les quals està present. Les inversions van ser de 435 milions d’euros l’any passat, prop d’un 30% més.


A Catalunya, Gas Natural Fenosa distribueix gas natural a 389 municipis a través de la seva companyia distribuïdora Gas Natural Distribución. L’índex de penetració (punts de subministrament sobre el total de llars que hi ha en els municipis de Catalunya) és del 56%, per sobre del 30% de la mitjana espanyola, gràcies a l’esforç inversor realitzat per la companyia en els darrers 20 anys. 

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH