Comín negocia amb la direcció del Consorci Sanitari de Terrassa a esquena dels seus treballadors

|


CatalunyaPress.- El Comité d'Empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha lliurat aquest dimarts una carta oberta al Conseller de Salut, Toni Comín, i li ha retret que el seu Gabinet estigui negociant un Pla d’Empresa amb la Direcció del CST sense haver sentit abans al Comité, el qual havia sollicitat una reunió amb ell el 18 de març.


"Els professionals del CST comencem a estar cansats de ser l’ase dels cops de la Sanitat catalana", explica en la seva carta titulada "Per què ara? Per què nosaltres?".


I no és per a menys. Al novembre de 2014, després de dues negociacions al de retallades en el context d’un sector ja durament castigat, la direcció del CST va presentar als treballadors una nova negociació, en teoria "obligada" des de la Conselleria per tal de poder equilibrar els comptes malmesos del centre.


Això va comportar una negociació "molt dura", explica el Comicté, "amb les mobilitzacions més grans viscudes al CST", que va acabar culminant amb la promesa des del Departament d’un increment de tarifes i, a més a més, va donar lloc al darrer pacte signat al CST amb el vistiplau de Salut, al març de 2015. "Ens va cridar l’atenció que CAP MÉS CENTRE es va veure instat a signar cap pacte", es queixa el Comité a la seva carta.


DÉFICIT HISÒRIC DE 33 MILIONS


Ara, abans de complir-se un any d’aquesta signatura, als treballadors del Consorci Sanitari de Terrasa se’ls diu que el 2015 el centre ha tancat amb dèficit. I no només això, sinó que el CST té un deute històric de 33 milions d’euros que obliga a un Pla d’Empresa amb retallades de drets laborals, tal i com ja ha recollit CatalunyaPress.


"Però, què està passant al nostre voltant? RES. Hi ha algun altre centre que estigui negociant un altre pla d’Empresa? NO. I la resta de centres, com estan financerament?", denuncia el Comité, qui mostra el següent quadre amb alguns exemples significatius de la sanitat concertada:
Els treballadors del CST estan enfadats i es senten "maltractats". "És evident que és un dèficit gran, però ja veu que no és l’únic. També és cert que ara és de 33 milions d’euros, però no hi ha hagut NI UN SOL ANY que el CST hagi tingut un resultat positiu. Per això les preguntes del títol: Per què ara? Per què nosaltres?", continua en la seva carta. "No pot ser que siguem l’únic centre que estigui negociant noves retallades en un entorn com el descrit".


Per tot aixó, el CST demana "voluntat política real" per tal d'arreglar la situació. En opinió del Comité d'Empresa, "no pot ser que al centre s’hagin retallat respecte al pressupost de 2010 en els darrers cinc anys uns 40 milions d’euros en total i els treballadors hàgin 'cedit', voluntària o involuntàriament, 36,8 milions d’euros en aquest mateix període".


El CST té uns resultats per sobre de la mitjana en els indicadors clínics i per això el Comité d'Empresa considera que "no pot castigar a qui fa bé la feina".


"Pot comptar amb nosaltres per fer bé allò que sabem fer: tenir la millor cura possible dels nostres pacients. No compti, però, amb nosaltres com a font de finançament, ni directe ni indirecte", tanca la seva carta al Conseller Comín.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH