Hisenda dóna 15 dies a Catalunya per ajustar-se al dèficit o pendrà mesures "coercitives"

|


El Ministeri d'Hisenda s'ha posat en contacte mitjançant cartes amb les 12 comunitats autònomes que van incomplir l'objectiu de dèficit el 2015, entre elles Catalunya. El missatge? Que en un termini de 15 dies aprovin acords de no disponibilitat de crèdits i efectuïn les retencions necessàries per garantir el compliment del seu objectiu d'estabilitat pressupostària.


A la carta adreçada al vicepresident del Govern i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, avisa que l'incompliment del pla d'ajust dóna lloc a l'aplicació de "mesures coercitives".


En aquestes cartes, Hisenda recorda a les comunitats que per aprovar aquestes mesures han de tenir en compte els recursos del sistema de finançament de les comunitats autònomes dels que disposaran en 2016 -a cadascuna li especifica els seus-, que suposaran un increment respecte a els rebuts en 2015, així com els estalvis en els costos financers dels préstecs amb càrrec a mecanismes addicionals de finançament.


Així, explica que aquest finançament addicional ha de facilitar a les comunitats autònomes complir amb aquesta no disponibilitat de crèdits i amb la regla de despesa, sense que necessàriament hagin de reduir la despesa respecte al que executat en l'exercici anterior.


Les comunitats a les que Hisenda ha enviat cartes són Catalunya, Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia i València.


1.826 MILIONS MÉS


En el cas de Catalunya, Hisenda recorda que disposarà el 2016 d'un import total de 17.349,87 milions d'euros en concepte de recursos del sistema de finançament de comunitats autònomes subjectes a liquidació, que suposen un increment respecte als percebuts en 2015 de 1.862 , 18 milions.


També ressalta que cal considerar els estalvis derivats de les mesures adoptades pel Govern de reducció de costos financers dels préstecs formalitzats a càrrec de mecanismes addicionals de finançament a comunitats autònomes; per a 2016, el Ministeri estima que 1.019,66 milions correspondran a Catalunya.


Montoro conclou informant que, un cop rebut el corresponent acord de no disponibilitat que s'hagi adoptat per part de Catalunya, "s'avaluarà convenientment" per determinar si compleix amb el que preveu la llei.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH