Càritas de Barcelona va atendre a 629 persones el 2015 i allotja a 35 refugiats des de novembre

|


Càritas Diocesana de Barcelona ha atès en el 2015-629 persones procedents de països en conflicte o que poden optar a asil. A més, des del novembre passat allotja a 35 persones --nou famílies-- en pisos oferts per parròquies i particulars.


En un comunicat aquest divendres, l'organització ha explicat que aquestes famílies --que també reben ajuda per comprar aliments-- provenen de Síria, Ucraïna, Palestina, Afganistan i Mali, i set tenen fills menors d'edat.


Càritas Barcelona també dóna suport, des de l'abril del 2015, a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), a través d'ajudes econòmiques per cobrir necessitats bàsiques de famílies ateses per la comissió, que van arribar a un total de 13.559 euros a finals de 2015.


Amb aquesta aportació, l'organització ha ajudat a 27 famílies --37 persones-- a cobrir fins al 73% de les necessitats d'habitatge, però també d'aliments, transport i llibres escolars.


DONACIONS PARTICULARS


Les donacions de persones, parròquies i empreses, han sumat més de 120.000 euros que Càritas ha destinat a persones que pateixen les conseqüències de la guerra de Síria "i les traves que la Unió Europea (UE) posa per acollir-los dignament", han explicat.


A través de Càritas Espanyola, l'entitat barcelonina ha lliurat 90.000 euros a les Càritas locals de Síria, Líban, i Jordània, mentre que els 30.000 euros restants els ha canalitzat mitjançant el Servei Jesuïta als Refugiats (JRS).


El JRS realitza accions concretes amb els refugiats de Grècia, Turquia, Iraq, Jordània i Síria, en la majoria de les accions que es desenvolupen, els diners recaptats es destinen a programes educatius intergeneracionals, que ofereixen una formació pluridisciplinària per ajudar les persones refugiades a superar i fer més suportable la seva situació personal.


L'Església Diocesana de Barcelona va demanar a Càritas a septiembr i que canalitzés l'ajuda de l'Església i la societat cap a les persones refugiades, de manera que l'entitat va crear el Servei d'Ajuda als Refugiats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH