Els Pressupostos aprofundeixen encara més la bretxa entre JxSí i la CUP

|

Parlament14 3 1


La distància entre JxSí i la CUP a l'hora de votar els Pressupostos es fa cada vegada més gran. Aquest dijous, ha estat el PSC el que ha seguit sembrant la discòrdia entre els dos grups polítics.


De la moció que els socialistes han presentat al Ple del Parlament, JxSí i CUP han votat per separat en 18 de 29 punts, entre els quals destaquen la reforma de l'impost de successions -rechazado amb els vots de JxSí, Ciutadans i PP davant del 'sí' de PSC, SíQueEsPot i CUP-; en la limitació salarial dels alts càrrecs ia reduir els càrrecs de confiança del Govern -aquests dos punts, s'han aprovat amb el 'sí' de tots els grups menys JxSí-.


Tampoc hi ha hagut acord en el punt que aborda millorar la gestió tributària en relació a reduir el tipus mínim, suavitzar el tipus de les rendes mitjanes i incrementar el tipus de les rendes superiors del tram autonòmic de l'IRPF: s'ha rebutjat amb el vot en contra de JxSí, el vot a favor de PSC, SíQueEsPot i la CUP, i l'abstenció de Ciutadans i PP.


No hi ha hagut acord en el punt que proposa desenvolupar una anàlisi del deute de la Generalitat per restructurar-la, que inclogui la possibilitat d'una lleva i de mecanismes d'ajornament dels terminis de venciment: no ha sortit endavant, JxSí ha votat en contra i la CUP a favor.


Aquest sentit de vot s'ha repetit en el punt de revisar beneficis fiscals que aplica la Generalitat i eliminar els que són regressius, i en el de reservar una partida pressupostària per desplegar el pla de Política Industrial 2020: ha sortit endavant i JxSí s'ha quedat sola rebutjant-lo.


Sobre frau fiscal, JxSí s'ha abstingut en els tres punts sobre incorporar mecanismes que redueixin el frau fins apropar-lo al de països de la UE, augmentar els recursos de l'agència tributària i establir mecanismes per millorar l'organització entre l'agència tributària catalana i l'estatal : la CUP ha votat 'sí', amb el que la càmera els ha aprovat.


PAGAMENTS A PROVEÏDORSQuant als pagaments de l'administració catalana, JxSí ha tornat a abstenir-se sobre que el Govern presenti en un mes un informe de pagaments pendents a proveïdors i un pla per resoldre-ho, i un altre informe sobre deutes amb els ajuntaments: la CUP ha tornat a votar 'sí', de manera que el Parlament l'ha aprovat.


JxSí ha rebutjat que el Govern demani una pròrroga de l'impost de patrimoni com a pas previ a un impost de grans fortunes, i ha trobat la complicitat del PP i l'abstenció de Ciutadans, pel que el 'sí' de la CUP no ha aconseguit que el punt tirés endavant.


Tampoc han sortit endavant els punts que feien referència a desenvolupar i posar en marxa les previsions sobre noves taxes que estableix la Llei de Finançament del Transport Públic, al que JxSi s'ha oposat i la CUP ha votat a favor.


SUBVENCIONS A MITJANSEl desacord s'ha tornat a evidenciar en la revisió de criteri per atorgar subvencions als mitjans de comunicació -les concedides aquest any i la renovació de les concedidas-, en votar JxSí en contra, però no li ha valgut perquè el punt quedés rebutjat , perquè la resta de grups han votat a favor.


Sobre la reducció de partides dirigides a publicitat institucional 'que encobreixen subvencions indirectes', la CUP s'ha abstingut i, amb els vots en contra de JxSí, ha quedat rebutjat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH