dimecres, 12 de maig de 2021

CaixaBank guanya 273 milions fins al març

|


Carmen P. Flores.- CaixaBank ha obtingut un benefici de 273 milions d'euros el primer trimestre, un 27,2% menys respecte al mateix període de l'any anterior, que incloïa "impactes singulars" associats a la integració de Barclays Bank SAO, ha informat aquest dijous l'entitat financera .


En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha destacat que el resultat abans d'impostos arriba als 376 milions, fet que suposa un creixement del 78,7%, i el resultat atribuït al negoci bancari i d'assegurances, excloent l'activitat immobiliària i les participades, puja a 544 milions.


La morositat s'ha reduït al 7,6%, i també s'han reduït els saldos dubtosos (5.170 milions en els últims dotze mesos) i les pèrdues per deteriorament d'actius financers (de 410 milions aquest trimestre, -45,2%, després la caiguda de les dotacions per a insolvències en un 59,2%), amb estabilitat en crèdits i recursos de clients i una ràtio de capital del 11,6%.


Els crèdits sobre clients bruts ascendeixen a 206.158.000 (-0,1%); la cartera sana creix un 0,2% continuant la tendència positiva dels últims trimestres, "mostra de l'evolució favorable de la nova concessió de crèdit": l'hipotecari creix un 45% i el de consum un 44%.


Els recursos totals de clients se situen en els 295.716.000 (-0,3%), tot i que aïllant l'impacte de la valoració de mercat en els productes de fora de balanç, els recursos creixen un 0,2%


MARGES


El marge d'interessos arriba als 1.020 milions (-10,4%) per l'evolució a la baixa dels tipus d'interès, l'eliminació de les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris i la disminució dels ingressos de renda fixa.


Les comissions se situen en els 465 milions (-9,4%), impactades per la volatilitat dels mercats, amb especial incidència en fons d'inversió i plans de pensions, així com pels majors ingressos per operacions singulars de banca d'inversió en el primer trimestre de 2015.


El marge brut se situa en 1.922.000 (-1,6%) i el marge d'explotació en 919.000.000 (+ 35,4%, i + 0,1% excloent els costos extraordinaris de 2015).


Els ingressos de la cartera de renda variable se situen en els 137 milions d'euros; l'evolució dels resultats d'entitats valorades pel mètode de la participació (-25,6%) està marcada "per l'impacte de l'evolució del seu negoci i les condicions de mercat".


Els resultats per operacions financeres i diferències de canvi arriben als 291 milions d'euros (+ 125%), ja que en el primer trimestre de 2016 s'han materialitzat plusvàlues latents, principalment, d'actius de renda fixa classificats com a actius financers disponibles per a la venda .


La liquiditat bancària se situa en 49.555.000 (14,5% de l'actiu del Grup), impactada per l'evolució del 'gap' comercial, els venciments no renovats d'emissions institucionals i el venciment i gestió de col·laterals de pòlissa.


NEGOCI IMMOBILIARI


BuildingCenter, la filial immobiliària de CaixaBank, ha comercialitzat 1.960 milions en vendes i lloguers amb dades acumulades dels darrers 12 mesos, obtenint resultats positius en les vendes per segon trimestre consecutiu.


La cartera neta d'immobles adjudicats disponibles per a la venda puja a 7.194.000 (-65 milions el primer trimestre de 2016) i manté la seva progressiva tendència cap a l'estabilització, amb una cobertura del 57,5%.


El negoci immobiliari ha generat en el primer trimestre un resultat negatiu de 144 milions, davant els números vermells de 557 milions en el mateix període de 2015, després de les menors pèrdues per deteriorament d'actius i altres.


PREVEU ESTALVIAR 40 MILIONS ANUALS AMB 370 PREJUBILACIONS VOLUNTÀRIESCaixaBank preveu estalviar 40 milions d'euros anuals després d'haver rebut 370 adhesions al seu acord laboral de prejubilacions voluntàries, que preveia fins 484 desvinculacions, ha informat aquest dijous el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.En roda de premsa per presentar els resultats del primer trimestre, ha recordat que la sortida d'aquests empleats es produirà l'1 de juny, i que forma part del procés de recerca contínua de reducció de costos i millora de l'eficiència del banc en un context de marges de negoci reduïts per la caiguda dels tipus d'interès.Ha afegit que tampoc cal oblidar la recerca de clients per incrementar ingressos, de manera que CaixaBank seguirà invertint en la seva plantilla (amb formació) i a les seves sucursals, per exemple amb especialització.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH