Caixabank adverteix que un 'Brexit' seria "negatiu per a tots els mercats"

|


Brexit


CaixaBank considera que una possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea --el referèndum se celebra dijous que ve 23-- seria "negatiu per a tots els mercats", segons assenyala en un informe.


El segment de Banca Premier de l'entitat afirma que, a més de tenir conseqüències econòmiques negatives, si guanyés el no en el referèndum del proper 23 de juny es posaria en evidència "que els riscos polítics de les opcions antisistema i proteccionistes que avui floreixen en tot el món desenvolupat poden convertir-se en realitat ".


No obstant això, el banc català assegura que, en cas que es produís un 'Brexit', el comportament relatiu a la caiguda de la Borsa europea "podrà ser millor" que als EUA, i que el "llarg" període del procés de separació "donaria per molts titulars i incerteses al llarg dels propers anys".


L'entitat considera que l'escenari amb una majoria clara a favor de la permanència del Regne Unit a la UE tindria un impacte positiu, ja que l'opció de la segregació "té un cost econòmic molt clar" per al país britànic.


Segons les estimacions citades per l'informe, aquest cost es calcula entre dos i vuit punts del producte interior brut (PIB) en el cas del Regne Unit, ia la resta d'Europa, encara que és menys clar, també seria negatiu.


En el cas que s'obtingués un resultat molt igualat entre les dues opcions, CaixaBank considera que la decisió "més raonable" per part del Parlament britànic, que no està obligat pel resultat, seria no abandonar la UE i convocar unes eleccions en les que cada partit explicitase en el seu programa quina acció prendria.


Aquesta situació podria obrir una "profunda" crisi en el Partit Conservador i avivaria el sentiment separatista d'Escòcia i donaria opcions de govern a candidatures menys favorables al mercat que l'actual gabinet, un procés que tindria un impacte econòmic "negatiu" per a Gran Bretanya, però menys que el de l'opció de separar-se.


"Si es reflectís en un euro més feble i més proclivitat a polítiques d'estímul monetari i, sobretot, fiscal, potser podria ser fins i tot positiu", matisa l'entitat. Segons l'opinió del banc, una hipotètica crisi del Partit Conservador "podrà servir de 'escarment en cap d'altri' per al Partit Republicà i reduir notablement el suport a Trump".


LES APOSTES DONEN LA VICTÒRIA A L'OPCIÓ CONTINUISTA


Segons explica l'entitat, els sondejos mostren un resultat molt igualat i l'opció de la permanència a la UE ha patit un deteriorament en els últims dies.


No obstant això, les opcions "més compromeses", com les de les apostes, mostren que la probabilitat que triomfi l'opció continuista és del 70%.


D'acord amb l'entitat, les apostes mostren que en el cas de victòria per cada 71 lliures apostades es rebran 100, davant el guany de 32 per cada 100 en el cas de 'Brexit'.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH