dilluns, 23 de setembre de 2019

El Parlament decidirà aquest dimecres si revoca el director d'Antifrau

|

Parlament setembre


La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus, reunida aquest dimarts de forma extraordinària, s'han inclòs en l'ordre del dia del ple de dimecres la proposta de revocació de Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), després de que es filtressin unes converses entre ell i el ministre Fernández Díaz en què parlaven de buscar possibles casos de corrupció que perjudiquessin CDC i ERC.


La reunió de la Junta per incloure el punt en l'ordre del dia ha durat menys de deu minuts i fonts parlamentàries han aclarit que ningú ha pres la paraula per discutir la seva inclusió.


La presidenta, Carme Forcadell, llegirà el dimecres la proposta de revocació, els grups faran intervencions de set minuts i votaran la revocació, que s'aprovarà previsiblement.


El text que llegirà Forcadell és la proposta aprovada dijous a la Comissió d'Afers Institucionals (Cai) del Parlament que van presentar tots els grups menys el PP.


La sol·licitud es basa en la llei de l'OAC, que recull els motius de revocació: renúncia, extinció de mandat, incompatibilitat sobrevinguda, incapacitat declarada per decisió judicial ferma, inhabilitació per exercir drets polítics declarada per decisió judicial ferma, condemna amb sentència ferma per delicte o negligència notòria, i greu incompliment d'obligacions i deures.


LA PETICIÓ DE LA CAI


La Cai va basar la seva petició en la negligència, esgrimint les informacions publicades sobre converses del director de l'OAC amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernánez Díaz, en què parlaven sobre la recerca de possibles casos de corrupció a ERC i CDC.


La proposta recorda que De Alfonso va ser cridat a la Cai, que va comparèixer per explicar les converses amb el ministre "el contingut no va ser desmentit", i considera que en elles va comprometre greument els seus drets i obligacions del càrrec.


Segons la proposta de la Cai, hi va haver conducta "impròpia del càrrec, clarament incompatible amb els valors que ha de defensar i promoure" l'OAC, i dels que el seu director ha de ser màxim exemple.

Tambiénve "greu i notori incompliment de dret i deures" especialment sobre la seva independència, objectivitat, reserva i confidencialitat que li exigien a De Alfonso.


A més de demanar el cessament, la proposta de la Cai demana trametre a la Fiscalia l'acta i la transcripció de la compareixença de Daniel de Alfonso.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH