El risc de patir Alzheimer augmenta amb la dieta occidental

|

dieta 2


Prop de 42 milions de persones a tot el món pateixen demència i les taxes d'Alzheimer, el tipus més comú de demència, augmenten en tot el planeta. Els factors de risc més importants semblen estar vinculats a la dieta, especialment el consum de carn, dolços i productes lactis alts en greix que caracteritzen una dieta occidental.


Segons recorda un article de revisió de literatura mèdica al respecte, publicat a la revista de l'American College of Nutrition, per exemple, quan Japó va fer la transició nutricional de la dieta tradicional japonesa a la dieta occidental, les taxes de malaltia d'Alzheimer va augmentar d'1 % el 1985 al 7% el 2008.


L'evidència d'aquests factors de risc, que provenen dels estudis ecològics i observacionals, també mostra que les fruites, verdures, grans, productes lactis baixos en greix, llegums, peix i s'associen amb un menor risc.


A més de la revisió de la literatura de revistes, un nou estudi ecològic es va dur a terme utilitzant la prevalença de la malaltia d'Alzheimer de 10 països (Brasil, Xile, Cuba, Egipte, Índia, Mongòlia, Nigèria, República de Corea, Sri Lanka i Estats Units) juntament amb dades de la dieta seguida 5, 10 i 15 anys abans de les dades de prevalença.


La ingesta habitual de carn o productes animals (menys llet) 5 anys abans de prevalença de la malaltia d'Alzheimer tenia més correlació amb la prevalença de la malaltia. L'estudi va examinar el risc específic de desenvolupar la malaltia d'Alzheimer a què s'enfronta cada país i regió en funció dels seus hàbits dietètics associats.


Els residents als Estats Units semblen estar particularment en risc, ja que aquests ciutadans tenen aproximadament un 4% de probabilitat de desenvolupar la malaltia d'Alzheimer, degut en bona part al patró de dieta occidental, que tendeix a incloure una gran quantitat de consum de carn .


L'autor del treball, William B. Grant, afirma que "la reducció del consum de carn podria reduir significativament el risc de malaltia d'Alzheimer, així com de diversos tipus de càncer, la diabetis mellitus tipus 2, el vessament cerebral i, probablement, la malaltia renal crònica ".


Segons la seva opinió, "la creixent evidència en tots els estudis indica que el patró de dieta occidental -sobretot la gran quantitat de carn que incorporació està fortament associada amb el risc de desenvolupar malaltia d'Alzheimer i altres malalties cròniques. Tot i que la tradicional dieta mediterrània s'associa amb aproximadament la meitat del risc que la dieta occidental, les dietes tradicionals de països com l'Índia, el Japó i Nigèria, amb molt baix consum de carn, s'associen amb una reducció addicional del 50% en el risc de la malaltia d'Alzheimer ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH