Abertis guanya 718 milions en els nou primers mesos de l'any

|

Abertis3 3


Abertis va guanyar 718 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any després d'ampliar la seva cartera d'autopistes amb les dues vies adquirides a Itàlia i la consolidació global una de les que explota a Xile, i registrar augments de trànsit superiors als previstos.


El resultat del grup de concessions llança un descens del 60% en comparar al de 2015, quan es va anotar la major guany de la seva història per incloure els extraordinaris derivats de la sortida a borsa de Cellnex.


No obstant això, un cop exclosos aquests impactes extraordinaris, i en termes comparables, els comptes de la companyia que dirigeix Francisco Reynés llancen un increment del benefici del 10%.


En el pla operatiu, Abertis va elevar un 13% el seu benefici brut d'explotació (Ebitda), fins a sumar 2.407.000 d'euros, mentre que els ingressos es van incrementar un 8,5%, i van suposar 3.612.000 d'euros.


La companyia aconsegueix aquestes xifres tot i que l'impacte del tipus de canvi de divises en els diferents mercats en què opera va restar 143 milions d'euros als seus ingressos i 66 milions al benefici operatiu.


El negoci de gestió d'autopistes constitueix la principal font d'ingressos i Ebitda. La cartera de vies de pagaments que la companyia explota a Espanya, França, Puerto Rico, Brasil, Argentina, Xile, i des d'aquest any també a Itàlia, van generar 3.439.000 fins a setembre, un 8,5% més, i aporten 2.311.000 a Ebitda (+ 13,1%).


Abertis assegura que el trànsit registrat a les autopistes d'Espanya, com d'altres mercats, ha "superat les seves expectatives".


Al mercat domèstic, on és primer operador de vies de pagament amb un total de 1.559 quilòmetres, el nombre d'usuaris va créixer una mitjana del 5,5%, impulsada per una "temporada turística molt fort" i el "positiu" entorn econòmic.


CAIGUDA DE TRÀNSIT AL BRASIL


Els augments de trànsit comptabilitzats en altres mercats, fonamentalment a França (+ 1,6%), Itàlia (+ 2,8%) i Xile (+ 6,7%), van compensar la caiguda del 3,1% del Brasil "per la negativa evolució de l'entorn econòmic del país i el seu mercat laboral".


Pel que fa a la divisió de satèl·lits, Hispasat va facturar 171 milions d'euros fins a setembre, un 8,5% més, impulsat pels ingressos procedents de Llatinoamèrica. El seu Ebitda es va mantenir pla en 134 milions.


La companyia progressa en la construcció de nous satèl·lits que aportaran "més capacitat" al seu actual flota i que tindran impacte ja en els resultats de 2017.


En el capítol financer, al tancament de setembre, Abertis presentava un endeutament net de 14.219.000 d'euros, un 13,2% més respecte al desembre per les inversions realitzades per en el que va d'any, d'uns 2.200 milions d'euros. Aquest suma inclou la compra d'actiu i les inversions en l'extensió de les vies amb què ja compta.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH