dimarts, 14 de juliol de 2020

El 19% de joves de 14 anys ha perdut la virginitat

|

joves 1


El 19% dels alumnes de segon d'ESO, a partir de 14 anys, ha tingut relacions sexuals amb penetració, segons els resultats de l'impacte de les accions de Sida Studi realitzades en el curs 2014-2015 a més de 550 joves catalans d'aquest curs i de Batxillerat, a partir de 16 anys.


L'estudi, que s'ha presentat en el marc del Dia Mundial contra la Violència de Gènere, alerta de la manca d'educació sexual universal, de qualitat i fomentada per garantir els drets sexuals i reproductius des dels centres educatius, ha informat Sida Studi.


En els alumnes de segon d'ESO, el 25,7% no havia tingut "cap contacte sexual", mentre que el 19% havien mantingut r elacions sexuals amb penetració alguna vegada a la vida en el moment de la intervenció si detectar diferències en la prevalença de pràctiques sexuals entre nois i noies.


Una de les diferències detectades és respecte a la masturbació, ja que el 95,5% dels nois diu haver-la practicat davant del 30,8% de les noies, i en els petons i carícies, 1 87,8% davant un 68, 5%, respectivament.


En el cas de Batxillerat, el 42,4% dels menors havia realitzat "penetració vaginal" alguna vegada a la vida amb una proporció lleugerament més alta entre les noies, 49,1% davant el 33,3% dels nois.


Els alumnes de segon de Secundària que havien tingut relacions amb penetració ho havien fet als 13,6 anys de mitjana, mentre que l'edat d'inici de les noies va ser de 14,1 anys; en Batxillerat, l'edat d'inici va ser de 15 anys sense diferències entre gèneres.


Respecte al sexe oral, el 24,7% dels alumnes de 14 anys ho havia practicat, als 11,9 anys els nois i als 13,4 anys les noies, i el nombre de joves que havia realitzat aquesta pràctica també era superior en Batxillerat.


A més, el 73,3% dels alumnes de 14 anys va declarar que no utilitzava mai el preservatiu a l'hora de practicar sexe oral.

PREVENCIÓ DEL VIH


El mètode anticonceptiu més utilitzat ha estat el preservatiu en el 87,8% dels casos, tant en noies com en nois, i l'ús en Batxillerat era més elevat, si bé el 22,9% afirmava haver realitzat la 'marxa enrere' .


Els principals avantatges d'utilitzar el preservatiu que explicaven eren evitar el VIH / ITS, en el 94,3% dels casos, i prevenir embarassos, en el 88,7% dels casos, en ambdues edats.


Les dificultats més habituals en l'ús del preservatiu van ser la por que es trenqui, mentre que perdia importància la vergonya a comprar-los, i en el cas dels alumnes de Batxillerat s'afegien: la pèrdua de sensibilitat, el fet de "tallar el rotllo ", i una quarta part declaraven que el fet de portar preservatius a sobre comporta que altres persones creguessin que sempre volen fer sexe.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH