dimarts, 13 de abril de 2021

Abertis eleva la seva participació a la francesa Sanef fins al 63%

|

Abertis23


Abertis ha elevat la seva participació en Holding d'Infrastructures de Transport (HIT), la companyia que controla el 100% de la seva filial francesa Sanef, des del 52,55% fins al 63,07%, fet que suposa un desemborsament de 491 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


En concret, Abertis ha decidit exercir els seus drets d'adquisició preferent per a la compra de la participació de Caisse des Dépots et Consignations (CDC) a Holding d'Infrastructures de Transport (HIT).


L'operació permetrà a Abertis incrementar el seu control sobre HIT des del 52,55% actual fins al 63,07%, fet que suposa 10,52 punts bàsics per sobre, tenint en compte el que estableix el pacte d'accionistes.


La transacció, que suposa valorar HIT en 4.666.000 d'euros, suposarà per Abertis una sortida de caixa de 491 milions d'euros. El tancament de l'operació està previst per al primer trimestre de l'any.


En termes financers, i ja que HIT està consolidada en els comptes d'Abertis, el principal impacte de l'adquisició serà a nivell de benefici net, amb un increment de 30 milions d'euros en els comptes de 2017.


El deute net, per la seva banda, s'incrementarà en 491 milions d'euros, l'equivalent a la sortida de caixa.


Amb aquesta transacció, Abertis reforça la seva estratègia de creixement en aquells països sòlids, amb marcs concessionals estables i amb una clara voluntat d'apostar per la col·laboració publicoprivada en el sector de les autopistes.


En aquest sentit, segons ha destacat el grup, França ofereix importants oportunitats de creació de valor en el futur a través d'acords amb el Govern per a noves inversions a canvi de l'extensió de la durada de les concessions o mitjançant increments de tarifa, en línia amb els assolits en els últims anys.


Així mateix, Abertis ha ressaltat que l'operació mostra la seva capacitat per créixer en la seva actual cartera d'actius respectant la disciplina financera, reduint el seu perfil de risc operacional, i equilibrant la seva presència global amb major pes dels mercats desenvolupats on ja opera amb bons resultats des fa anys.


MAJOR FLUX DE DIVIDENDS


A més, el grup ha subratllat que l'operació incrementa la durada mitjana de les concessions i li assegura un major flux de dividends procedents de França, que contribuiran a compensar la finalització d'algunes concessions en els propers anys.


Abertis està a França des de 2006 a través de HIT, que controla el 100% de Sanef. La filial opera de manera directa més de 1.760 quilòmetres d'autopistes al nord-oest de França, Normandia i Aquitània, que representen el 22% del total d'autopistes de peatge a França.


La xarxa cobreix cinc de les set rutes d'accés a la Ile-de-France (la regió de París), així com les rutes que connecten Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França i el Regne Unit.


França és el major mercat d'Abertis, amb una aportació d'un 35% del total d'ingressos (1.243 milions d'euros) i el 35% de l'Ebitda (837 milions d'euros) en els nou primers mesos de 2016.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH