diumenge, 20 de setembre de 2020

Inipro va facturar en 2010 per treballs que no pot justificar

|

Inipro 1


La informació que ha obtingut el jutge que instrueix el Cas Inipro, Joaquin Elias, deixa en evidencia que s’hauria facturat el 2010, l’import total del contracte anual, abans que es realitzessin els treballs encomanats per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. El pèrit del Ministeri d’Hisenda explica, al titular del jutjat d’Instrucció numero 1 de Tarragona, que la memòria d’activitats presentada “no permet afirmar” que el servei contractat “s’hagi prestat”. Això perquè, cap document és capaç de “corroborar o comprovar l’efectiva realització de les accions que en la memòria es descriuen com reunions amb associacions, conferències, etc.”.


El contracte entre l’IMSS i Inipro es va signar l’u de setembre del 2010, per un import de 61.0511euros i per un termini d’un any. En aquell mateix any, Inipro va emetre quatre factures amb la totalitat del pressupost contractat. La primera el 30 de setembre i la darrera el 27 de desembre.


En les quatre factures el concepte és coincident: “Servei d’intervenció i potenciació de l’associativisme de població nouvinguda al municipi de Tarragona”. L’interventor de l’estat alerta el jutge pel fet que “Inipro hauria executat en quatre mesos la totalitat del servei contractat, previst per a 12 mesos”.


Tot i que el contracte era d’un any, de l’1 de setembre de 2010 al 31 d’agost del 2011, “Inipro va facturar l’import total del contracte el 2010″. Les factures van ser liquidades per l’IMSS després que el director-gerent Antonio Muñoz les signés i autoritzés.


Inipro va emetre a l’IMSS noves factures en un total de 102.607 euros, quan estava vigent el contracte firmat. La primera l’1 de febrer de 2011 i la darrera el 20 de desembre del mateix any. El concepte de les primeres factures (de febrer a maig del 2011) és el mateix que consta de les emeses de setembre a desembre del 2010. En les darreres factures, emeses de setembre a desembre del 2011, es posa com a concepte: “Desenvolupament comunitari i nouvinguts”.


El pèrit ha informat que no hi ha cap nou contracte amb Inipro per continuar amb el servei, ni cap document que justifiqui les factures emeses per l’empresa en 2011, les quals suposen un increment del 81,63% respecte a l’import facturar en 2010.


Intervenció de l’estat demana l’especial atenció del jutge pel fet que “les resolucions de l’alcalde de Tarragona convaliden la prestació d’uns serveis que la seva realització no queda acreditada”. També es comenta que l’alcalde només incorreria en un enriquiment injust a favor de l’IMSST si Inipro hagués realitzat les tasques encomanades per l’ens municipal.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH