diumenge, 11 de abril de 2021

Segons el perit judicial, Inipro va facturar un 81% més per treballs no realitzats a l'Ajuntament de Tarragona

|

Inipro 1


Segons publica aquest dilluns 'Diari de Tarragona', en un dictamen pericial de 50 pàgines, realitzat per un interventor de l'Estat, no hi ha cap document en el qual es justifiqui l'augment en un 81,63% o de l'import facturat en 2011 102.607, 25 euros IVA no inclòs- respecte a l'import facturat en 2010, que van ser 56.492,21 euros IVA no inclòs, a l'Ajuntament de Tarragona.


El 27 de gener de 2016, el jutge instructor del cas Inipro a Tarragona, Joaquim Elies Gadea, va sol·licitar un informe pericial a la Intervenció General de l'Administració de l'Estat. Un interventor va analitzar llavors des de dades del Registre Mercantil fins als llibres de comptes, passant pels informes de societats i documents requisats a l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i va emetre un informe on recalca que la societat va cobrar de l'Ajuntament de Tarragona el 2011 i 2012 sense existir cap contracte ni pròrroga del 2010, perquè no ho permetia una clàusula expressament.


A grans trets "els treballs facturats per Inipro no es van realitzar" i les factures emeses per la societat INIPRO   són nul·les de ple dret. A més sobre la suposada activitat el 2010, l'informe indica que "la memòria d'activitats presentada en data 16 de març de 2011 no permet, en opinió d'aquest perit, afirmar que el servei contractat s'hagi efectivament prestat". Posteriorment durant el 2011, Inipro va seguir passant factures a l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, tot i no haver-hi cap contracte ni pròrroga del de 2010 -perquè era impossible-.


A més segons el perit, no hi ha cap document en el qual es justifiqui l'augment en 102.607,25 euros IVA no inclòs en 2011 respecte a l'import facturat en 2010. Aquest cas el va destapar la CUP de Tarragona.


A Viladecans han dimitit dos primers tinents d'alcalde després de la visita de la UCO


La primera dimissió de la mà dreta de l'alcalde de Viladecans, Joaquim Guerrero, es va produir en la primera setmana després del registre de la Unitat Especial de la Guàrdia Civil a les dependències municipals. Això va obrir una crisi en el si del PSC local, on va haver de prendre les regnes una gestora. Menys de tres mesos després i en el ple del mes de juliol, l'alcalde, Carles Ruiz, anunciava la segona dimissió del seu executiu. Així, la fins llavors primera tinent d'alcalde, Verónica Aransil, marxava sense cap explicació.


I és que un terratrèmol està sacsejant els fonaments d'aquest ajuntament del Baix Llobregat des del moment en què el jutge del cas "Inipro" va prendre la decisió d'enviar als cossos especialitzats de la Guàrdia Civil a registrar el consistori i mantenir sota custòdia durant tota una nit a l'llavors primer tinent d'alcalde i primer secretari dels socialistes viladecanenques, Joaquim Guerrero. Aquest succés va provocar la dimissió posterior de tots els càrrecs d'aquest socialista, fins al moment mà dreta de l'alcalde.


Tot just dos mesos i mig després, la persona que el va substituir en el càrrec, la també socialista, Verónica Aransil i ex-treballadora en excedència de l'empresa Inipro, per a sorpresa de tota l'oposició, va presentar la seva dimissió a l'equip de govern, anunciant aquesta decisió en el ple abans de vacances sense més explicacions.


I la comissió especial sobre el cas Inipro constituïda, a petició de tots els grups polítics de l'oposició, no ha realitzat encara el seu informe de conclusions.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH