dimarts, 24 de novembre de 2020

Més de 6.000 nens refugiats a Grècia tindran accés a educació infantil

|

REFUGIADOS


UNICEF i la Unió Europea posaran en marxa una nova acció conjunta per donar suport a més de 6.000 infants refugiats i emigrants –incloent menors no acompanyats- a tot Grècia. Aquesta acció es finançarà a través de l’instrument d’ajuda d’emergència de la UE, que permet a la Comissió Europea finançar aquest tipus d’operacions dins del seu àmbit.En un moment en que les dures condicions climàtiques assoten Grècia, el projecte ajudarà a mantenir els infants refugiats i emigrants segurs i els donarà accés a serveis de protecció i educació infantil. Això els proporcionarà l’oportunitat d’un nou començament a la seva vida després de fugir de la guerra, el conflicte i la privació, i de recuperar la resiliència i la rutina.“Aquesta és la primera vegada que UNICEF i la Comissió Europea treballen junts per proporcionar assistència humanitària als infants refugiats dins de la UE. El projecte abordarà les greus llacunes de la resposta, per garantir que els infants en trànsit i les seves famílies estiguin protegits, segurs i puguin recuperar el sentit de la normalitat. Donat que es troben entre els més vulnerables i necessiten el suport més urgent, posarem especial atenció als infants que no estiguin acompanyats per un adult de la família” ha explicat Panayotis Carvounis, cap de la Representació de la Comissió a Atenes.Es calcula que a Grècia hi ha 21.000 infants refugiats i emigrants. Molts d’ells pateixen una profunda angoixa psicosocial com a resultat de les dures experiències que han travessat, les difícils condicions en les quals han viscut en els assentaments per a refugiats, i la prolongada incertesa. Molts d’ells, independentment de la seva edat, portin fora de l’escola uns dos anys de mitjana.“Aquests infants han sigut desarrelats sense tenir cap culpa, han perdut la seva llar, la seva escolarització i fins i tot alguns han perdut la seva família. Aquesta iniciativa, dotada de 8,5 milions d’euros, els ajudarà a recuperar l’estabilitat i els proporcionarà refugi, serveis de protecció infantil i accés a una educació formal i no formal”, ha explicat Laurent Chapuis, coordinador d’UNICEF de la Resposta als Refugiats i Emigrants a Grècia.


INFANTS NO ACOMPANYATSEl projecte farà especial èmfasi en els serveis dirigits als infants no acompanyats, dels quals 400 rebran allotjament temporal mentre esperin l’asil, la re agrupació familiar o la reubicació a Grècia o en qualsevol altre indret d’Europa. Uns altres 6.000 infants i dones vulnerables que viuen en allotjaments oberts i en zones urbanes es beneficiaran del suport psicosocial, la gestió de casos i la derivació a serveis especialitzats de protecció de la infància.A més, l’educació s’ha identificat com una de les prioritats per als infants refugiats i emigrants i els seus pares a Grècia. Els infants no només han perdut anys d’escolarització, sinó també el sentit de l’estabilitat i normalitat a la seva vida, i això se suma a l’estrès, l’ansietat i la frustració que ja patien, privant-los d’un ambient escolar de cures i aprenentatge que els ajudi a enfrontar-se ala commoció que pateixen.


A petició de les autoritats gregues, UNICEF també se centrarà a prestar educació no formal de qualitat a gairebé 5.000 infants refugiats i emigrants. Això inclourà el aprenentatge de la llengua materna i d’habilitats per a la vida per a infants en situació de risc, inclosos els que no estanescolaritzats i no acompanyats. Els espais d’aprenentatge temporal s’establiran en espais oberts i en entorns urbans, incloent centres comunitaris per a totes les edats de 3 a 17 anys. UNICEF també donarà suport a la provisió d’educació formal per part del Ministeri d’Educació mitjançant la mobilització comunitària i l’ajuda material.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH