dilluns, 12 de abril de 2021

La trombosi és la segona causa de mort prevenible en persones amb càncer

|

Damundialcontraelcncer


Aquest dissabte 4 febrer se celebra el Dia Mundial del Càncer. Per això, els oncòlegs han volgut consciències sobre els aspectes més desconeguts de la malaltia, com són les trombosi, i que es poden prevenir. Els experts calculen que entre un 20 i un 30% dels episodis de trombosi estan associats al càncer, pel que assenyalen la importància de la prevenció en els pacients oncològics.


La trombosi s'ha convertit en la segona causa de mort prevenible en les persones amb càncer, només per darrere de la progressió de la pròpia malaltia. Aquests pacients presenten un risc entre 4 i 7 vegades més gran de patir una trombosi que una persona que no pateixi aquesta malaltia, sobretot durant el tractament contra el càncer, ja sigui amb cirurgia, quimioteràpia, teràpia hormonal o un altre tipus de medicació o tractament.


Segons els especialistes, el risc de trombosi és més gran en alguns tipus de càncer que en altres. Així, els pacients amb una malaltia disseminada o amb un tumor del tipus carcinoma presenten més possibilitats de patir una trombosi.


L'TROMBOSI, UNA GRAN DESCONEGUDA


Davant d'aquestes dades, els experts coincideixen en la necessitat de prevenir aquesta patologia i conscienciar sobre aquesta malaltia, que sovint és una gran desconeguda entre els pacients oncològics. En l'actualitat, segons els especialistes, el tractament més adequat contra la trombosi en les persones amb càncer és l'heparina de baix pes molecular enfront d'altres tipus d'anticoagulants.


Encara que en els últims anys s'han produït avenços en el tractament de la trombosi associada al càncer, encara hi ha falta d'informació sobre aquesta patologia. Per això, experts europeus han presentat recentment un Llibre Blanc de la Trombosi associada al Càncer al Parlament Europeu amb l'objectiu de cridar l'atenció dels governs europeus, mesurar l'impacte de la trombosi associada al càncer en cada un dels països i actualitzar les guies de pràctica clínica.


DIA MUNDIAL CONTRAL EL CÀNCER


El Dia Mundial contra el Càncer se celebra cada any el 4 de febrer, sent l'única iniciativa sota la qual el món s'uneix per parlar sobre el càncer de manera positiva i inspiradora.


Coordinat per la UICC, el Dia Mundial contra el Càncer se celebra aquest any sota el lema "Nosaltres podem. Jo puc" i explora com tothom - com a col·lectiu o com a individu - pot posar de la seva part per reduir la xacra mundial del càncer . Com que aquesta malaltia afecta tot el món de forma diferent, tothom pot fer alguna cosa per reduir l'impacte del càncer.


La UICC és la major organització internacional de lluita contra el càncer, amb més de 1000 organitzacions membre en 160 països, representants de les principals societats contra el càncer, ministeris de sanitat, institucions de recerca, centres de tractament i grups de pacients del món. L'organització lidera diverses iniciatives per a l'intercanvi d'experiència i bones pràctiques, reforç de capacitats i advocacia o promoció de la lluita global contra el càncer. L'objectiu últim de les mateixes és reduir la xacra que suposa el càncer a nivell global, promoure una major igualtat i integrar el control del càncer a l'agenda de desenvolupament i salut mundial.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH