dijous, 19 de setembre de 2019

Els alumnes catalans mesuren els seus coneixements amb les proves d'avaluació d'ESO

|

alumnes


Un total de 69.408 alumnes catalans s'examinen aquest dimarts i dimecres de les proves d'avaluació de quart d'ESO per mesurar el grau d'assoliment de les competències bàsiques al final de l'etapa obligatòria, segons ha informat la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat en un comunicat.


Els alumnes pertanyen a un total de 1.064 centres educatius --547 públics i 517 concertats i privats- i les proves les dissenya i les aplica el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, en col·laboració amb la Inspecció d'Educació, i són de caràcter diagnòstic que no marquen la superació o no de l'etapa.


En aquesta edició, la sisena consecutiva i els resultats podran conèixer els centres a partir del 18 d'abril, s'han organitzat 60 comissions que portaran a terme la gestió i correcció, i un total de 2.548 professors faran d'aplicadors, i d'aquests, 1.145 faran també de correctors.


Aquest dimarts els alumnes faran les proves de llengua castellana, llengua catalana i matemàtiques, i dimecres s'avaluarà la competència cientificotecnològica, la llengua estrangera -69.076 d'anglès, 238 de francès i 94 de alemany- i l'aranès, per 49 alumnes de la Val d'Aran.


En les proves de competència de llengua catalana, castellana i aranesa hi haurà dos textos per avaluar la comprensió lectora i una redacció per avaluar l'escrita; en la de llengua estrangera, dos textos de comprensió oral, dos de comprensió escrita i una redacció.


Per la seva banda, en la de matemàtiques s'inclouran exercicis de qüestions de numeració i càlcul, de relacions i canvi, forma i mesura, i d'estadística i atzar, i en la de competència cientificotecnològica hi haurà exercicis de qüestions referides a fenòmens naturals i tecnològics, interpretació de dades i ús de la metodologia científica.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH