La sang del cordó umbilical es converteix en el millor tractament de malalties autoimmunes

|

Cordnumbilical


Les cèl·lules mare de sang de cordó umbilical, denominades cèl·lules T reguladores, podrien utilitzar-se en el tractament de malalties autoimmunes com, per exemple, la diabetis, esclerosi múltiple o el lupus, tal com està demostrant el doctor John Wagner, que ha realitzat el primer trasplantament al món amb aquest tipus de cèl·lules per curar una leucèmia.


De fet, tal com ha informat el mateix Wagner amb motiu del 10è Aniversari de VidaCord, ja s'han realitzat dos assajos amb aquestes cèl·lules i els resultats han estat "extraordinaris" i, a més, s'ha aconseguit multiplicar-les fins a 328 vegades en trasplantaments per la regeneració de la pell (a la epidermòlisi bullosa), així com en cardiopaties o en diabetis tipus 1.


"Hem comprovat que amb aquest tractament la recuperació dels pacients després del trasplantament és d'una setmana, davant de les tres setmanes que necessiten actualment per recuperar-se. A més, creiem que es podria fer de forma ambulatòria", ha argumentat l'expert.


En concret, el seu equip acaba de publicar un article en què mostra que la teràpia de sang de cordó umbilical en leucèmia millora la supervivència i disminueix el risc de recaiguda, el que demostra que podria ser "més efectiu" que el trasplantament de medul·la òssia .


MALALTIES NEUROLÒGIQUES


Així mateix, Wagner ha suggerit la possibilitat que les cèl·lules mare de cordó umbilical també puguin ser efectives en el tractament d'algunes malalties neurològiques, com la paràlisi cerebral, perquè podrien frenar el deteriorament cognitiu i, fins i tot, regenerar les neurones.


Ara bé, Wagner ha reconegut que una de les principals dificultats d'aquest tractament és el fet de trobar donants compatibles i que, en malalties com la leucèmia sí es pot "arriscar" a realitzar aquest trasplantament perquè les possibilitats de curació no són molt elevades, si bé "no es pot córrer" riscos en patologies com la diabetis.


"Tant el trasplantament de medul·la òssia com el de sang de cordó umbilical tenen els seus avantatges. Per això, cal augmentar el nombre de donants en els dos casos. No obstant això, l'obtenció de sang de cordó umbilical és actualment més complicada ja que molts hospitals no compten amb instal·lacions per recollir-la o, per motius econòmics, només poden obtenir un nombre determinat de cèl·lules T reguladores ", ha argumentat el doctor Wagner.


Per tot això, l'expert ha animat a la població a donar medul·la òssia i, en concret a les mares, el cordó umbilical perquè cada vegada es puguin beneficiar més persones, i fins i tot els seus "propis fills", d'aquestes tècniques que estan aportant "molt bons" resultats.


"Les campanyes en què es demana la donació de medul·la òssia no només són efectives per a la persona que ho sol·licita, sinó per a tothom, de manera que tenen un paper molt important, ja que si veus la cara d'algú tot es fa més real ", ha tancat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH