divendres, 21 de gener de 2022

Els aspirants a mestre hauran de superar uns nous examens de mates i llegua

|

Examen


Els estudiants catalans que vulguin accedir a Educació Infantil i Educació Primària a partir del proper curs hauran de superar per primer cop dues proves de competència en llingüística i matemàtiques a banda de fer la selectivitat. Aquesta nova prova, considerada d'aptitut personal (PAP), es farà per primera vegada el proper 17 de juny, dos dies després d'examinar-se de les PAU.


La primera prova, de Competència Comunicativa i Raonament Crític, pretén avaluar la capacitat d'expressar-se dels aspirants a mestre a l'hora de comunicar-se i de reflexionar. Se centra en les habilitats escrites, no orals, i té una durada de dues hores. 


L'examen inclou comprensió lectora, capacitat de síntesi, interpretació, expressió escrita i avalua també la capacitat de reflexionar i expressar el punt de vista propi de manera argumentada. La prova està dividida en tres seccions


En la primera, que representa el 30% de la nota, l'estudiant ha de llegir un article i respondre vuit preguntes. El 50% de la nota de l'exercici surt d'un text que ha de tenir una extensió d'unes 350-400 paraules a partir de la informació que proporciona l'article anterior. Els estudiants provinents de sistemes educatius diferents al català, però, poden fer la prova en castellà. La darrera prova, que representa el 20% del resultat, consisteix a identificar i justificar deu errors en un o diversos fragments de text.


La segona prova, de Competència Logicomatemàtica, avalua els coneixements i habilitats en matemàtiques a l'hora de comprendre i resoldre exercicis, problemes i situacions d'aplicació així com la capacitat de raonar i analitzar críticament els resultats obtinguts. El 60% de la nota s'obtindrà de la resolució de cinc problemes en què es valorarà la resposta i també l'explicació de com s'ha resolt.


La qualificació final serà d'apte o no apte i se superarà quan s'obté cinc o més punts sobre deu fent mitjana dels dos exàmens. Ara bé, per poder fer la mitjana cal que en cadascun dels exàmens s'arribi a quatre i, com a la selectivitat hi ha dues convocatòries, una al juny i l'altra al setembre. 


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH