dimecres, 8 de juliol de 2020

La depressió és la segona causa de mort entre els joves i la pateixen 350 milions de persones

|

Depresin 2


La depressió és una malaltia freqüent a tot el món, i es calcula que afecta uns 350 milions de persones. Normalment se sol associar a les diferents de les variacions habituals de l'estat d'ànim ia les respostes emocionals breus als problemes de la vida quotidiana, tot i que no és totalment cert.


La depressió pot convertir-se en un problema de salut seriós, especialment quan és de llarga durada i d'intensitat moderada a greu, causant gran sofriment i alterant les activitats laborals, escolars i familiars. En el pitjor dels casos pot portar al suïcidi. De fet, cada any es suïciden més de 800.000 persones, sent la segona causa de mort en el grup d'edat de 15 a 29 anys.


A tot el món, les persones amb depressió sovint no són correctament diagnosticades, mentre que altres que en realitat no la pateixen són sovint diagnosticades erròniament i tractades amb antidepressius. A més, encara que hi ha tractaments eficaços, més de la meitat dels afectats (arribant al 90% en molts països) no rep tractament. Entre els obstacles a una atenció eficaç es troben la manca de recursos i de personal sanitari capacitat, a més de l'estigmatització dels trastorns mentals i l'avaluació clínica inexacta.


La depressió és el resultat d'interaccions complexes entre factors socials, psicològics i biològics. Els que han passat per circumstàncies vitals adverses (atur, dol, traumatismes psicològics) tenen més probabilitats de patir depressió. Al seu torn, la depressió pot generar més estrès i disfunció, i empitjorar la situació vital de la persona afectada.


Per aquests motius, en ocasió del Dia Mundial de la Salut, centrat aquest any en la Depressió, l'Organització Mundial de la Salut incideix en el missatge que aquesta malaltia es pot prevenir i tractar.

Creu Roja Espanyola se suma a aquesta línia i per això ha llançat en més de 40 províncies una campanya de sensibilització sobre aquesta malaltia, 'Si no pots més ... deixa-ho anar. Depressió. Parlem '. Els objectius d'aquesta acció són els de sensibilitzar sobre la importància de la prevenció i la seva detecció precoç en la població general i en persones usuàries dels projectes de Creu Roja, i informar i sensibilitzar sobre els beneficis de millorar la salut emocional.


La campanya consta d'activitats de sensibilització amb l'entorn, per mitjà d'activitats al carrer, xerrades, lliurament de material divulgatiu i jornades. També inclou activitats d'informació sobre el contingut de la campanya a persones usuàries de projectes de Creu Roja.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH