dimarts, 13 de abril de 2021

Abertis es fa amb el control del 100% de la seva filial a França

|

Abertis2


Abertis ha invertit altres 238 milions a reforçar-se en França, el seu actual primer mercat, en comprar un altre 5,1% del capital de Sanef, la seva filial francesa d'autopistes, de manera que eleva al 100% la seva participació en aquesta signatura, segons ha informat el grup de concessions.


La companyia que dirigeix Francisco Reynés potencia el seu negoci al país veí coincidint amb la proposta d'una eventual fusió amb la companyia italiana Atlantia, una operació que donaria lloc a un gegant d'infraestructures, amb 13.6.00 quilòmetres d'autopistes i ingressos de 10.400 milions .


En concret, Abertis ha arribat a un acord per adquirir una participació addicional a CNP d'un 5,1% en Holding d'Infrastructures de Transport (HIT), la companyia que controla el 100% de Sanef.


Des de començaments d'any, Abertis ha arribat a diferents acords per adquirir les participacions no controlades en HIT.


Després de la compra de les participacions de CDC i d'Axa, el març passat el Grup va anunciar un acord per adquirir una participació a Predica d'entre el 15% i el 17% de HIT, i el passat 21 d'abril, un acord per adquirir a FFP Invest un 5,1% addicional.


En termes financers, i ja que HIT consolida globalment en els comptes d'Abertis, l'adquisició d'aquest 5,1% addicional impactarà principalment en el benefici net del grup, amb un increment de 15 milions d'euros en els comptes de 2017. El deute neta s'incrementarà en l'equivalent al preu pagat.


Abertis mostra així la seva capacitat per créixer en la seva actual cartera d'actius respectant la disciplina financera, reduint el seu perfil de risc operacional, i equilibrant la seva presència global amb més pes dels mercats desenvolupats on ja opera amb bons resultats des de fa anys.


A més, l'operació incrementa la durada mitjana de les concessions del grup i li assegura un major flux de dividends procedents de França, que contribuiran a compensar la finalització d'algunes concessions en els propers anys.


Abertis reforça la seva estratègia de creixement en aquells països sòlids, amb marcs concessionals estables i amb una clara voluntat d'apostar per la col·laboració publicoprivada en el sector de les autopistes.


En aquest sentit, segons la companyia, França ofereix importants oportunitats de creació de valor en el futur a través d'acords amb el Govern per a noves inversions a canvi de l'extensió de la durada de les concessions o mitjançant increments de tarifa, en línia amb els assolits en els darrers anys (Paquet Vert, Pla Relance).


Abertis està a França des de 2006 a través d'HIT, que controla el 100% de Sanef. Opera de manera directa més de 1.760 quilòmetres d'autopistes al nord-oest de França, Normandia i Aquitània; que representen el 22% del total d'autopistes de peatge del país.


La xarxa de Sanef cobreix cinc de les set rutes d'accés a Île-de-France (la regió de París), així com les rutes que connecten Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França i el Regne Unit.


França és el major mercat d'Abertis, amb una aportació del 34% del total d'ingressos (1.658.000 d'euros) i l'Ebitda (1.112 milions d'euros) el 2016.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH