divendres, 3 de desembre de 2021

Agbar inverteix més de 17 milions d’euros a recerca i innovació cada any

|

Agbarconferencia


Agbar realitza cada any inversions de més de 17 milions d’euros en recerca i innovació per tal de gestionar l'aigua de forma sostenible. Així ho ha explicat la companyia en un acte al Col·legi d'Economistes de Catalunya -emmarcat en el 150è aniversari d'Agbar-, on han reafirmat el seu compromís per fer front als reptes de futur com la reutilització.


En aquests moments, un 1% de la xifra de negoci està destinada a la innovació, a la recerca i al desenvolupament. Traduït vol dir: més de 17 milions d’euros, 235 professionals dedicats exclusivament i 224 projectes desenvolupats en un any.


AGBAR GENERA UN IMPACTE ECONÒMIC DE 5,4 MILIONS D'EUROS AL DIA


Agbar, a més, va generar un impacte de 1.960 milions d'euros a Catalunya l'any 2015 segons un estudi elaborat per la Cambra de Comerç de Catalunya. És a dir, un impacte econòmic de 5,4 milions d'euros al dia. Així mateix, la companyia també va contribuir al PIB català en 904 milions d'euros, representant un 0,42% del total; i va generar 10.202 llocs de treball a temps complet.D’aquesta manera, per cada 100 euros de facturació directa d'Agbar, es generen de manera indirecta i induïda 120 euros, estenent els beneficis a tots els sectors i a tota Catalunya. Així, la presència d'Agbar a Catalunya té un elevat efecte multiplicador, tot esdevenint una companyia tractora de l'activitat econòmica.L'informe de la Cambra aporta dades rellevants sobre la contribució del grup en termes de riquesa, valor afegit, rendes salarials i llocs de treball, no només al sector de la captació, potabilització i distribució d'aigua sinó també en altres subsectors i serveis de l’economia catalana.


Segons les xifres que va donar a conèixer la companyia, el sector de l'aigua concentra el 48,9% de la facturació total generada i el 48,2% del VAB total. El 40,7% de les rendes salarials i el 30,1% de tots els llocs de treball generats, en resum: per cada 100 ocupats directes, es generen 295 ocupats addicionals. És a dir, els llocs de treball indirectes tripliquen els directes.La resta de sectors beneficiats, i que representa el 51,1% de la facturació total generada per Agbar, es distribueix de manera significativa entre dinou subsectors més de l'economia catalana, com ara fabricació de maquinària; construcció; activitats immobiliàries; gestió de residus i sanejament; activitats jurídiques, comptables i assessoria fiscal; producció i distribució d’energia elèctrica o indústria química, entre altres.


LA FACTURA DE L'AIGUA S'HA REBAIXAT UN 2,39%Agbar també ha parlat sobre la factura de l’aigua. Des de la companyia han recordat que del 34% que representa Aigües de Barcelona del rebut, aquest any s’ha rebaixat un 2,39%. Els tipus d'interès han baixat i aquest estalvi s'ha traslladat a la reducció de la tarifa, a la part de la tarifa de la companyia.Promoure la reutilització i el residu zero dins de l'economia circular són els principals reptes de futur. I, en aquest sentit, els esforços van destinats a assolir l’objectiu de no residu i balanç zero en el consum energètic a totes les plantes. A totes les empreses del grup s'ha fixat l'objectiu que el consum d'energia sigui igual a la producció d’energia. 


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH