Gas Natural i la Creu Roja s'alien per ajudar els afectats per la pobresa energètica

|

GASNATURALCRUZROJA


El director general de Comunicació i Relacions Institucionals de Gas Natural Fenosa, Jordi Garcia Tabernero, director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, i el president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent, van signar un conveni de col·laboració per ajudar els col·lectius afectats per la vulnerabilitat energètica a Espanya.


"En virtut del conveni, la Fundació Gas Natural Fenosa i Creu Roja Espanyola han acordat assessorar els col·lectius afectats per la pobresa energètica en temes relacionats amb el consum d'energia, eficiència energètica de les llars, així com l'assessorament sobre factures, etc" , apunta Senent.


Per la seva banda Garcia Tabernero ha advertit que "la lluita per pal·liar la vulnerabilitat energètica requereix de la col·laboració de les administracions, la societat i les empreses energètiques". En aquest sentit la companyia va llançar un pla específic, el Pla de Vulnerabilitat Energètica, en el qual s'emmarca aquest conveni, amb més de 20 mesures per millorar la gestió de les famílies vulnerables i ajudar els serveis socials i les entitats del Tercer Sector " .


L'empresa assegura que aquest conveni "permetrà la millora de l'eficiència energètica de llars vulnerables a través de la realització de millores en la instal·lació elèctrica dels domicilis", per possibilitar l'ús òptim del subministrament energètic contractat en l'habitatge i donaran suport a la reparació i la compra de sistemes de calefacció, i de finestres i vidres, amb l'objectiu de millorar l'aïllament d'edificis i habitatges de famílies vulnerables.


La Fundació Gas Natural Fenosa posa també a disposició de Creu Roja Espanyola seu telèfon gratuït 900444900 d'atenció a entitats del tercer sector, per a consultes o dubtes sobre gestions i tràmits per a l'obtenció del bo social, certificació vulnerabilitat o títols equivalents per a col·lectius vulnerables, serveis i adreces on remetre a les persones demandants d'atenció, o dubtes tècniques relacionades amb aquest conveni.


Així mateix, la Fundació Gas Natural Fenosa formarà gratuïtament als voluntaris i al personal de Creu Roja Espanyola a través de la seva Escola d'Energia Social en bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica, perquè les puguin traslladar a les persones necessitades, proporcionar instruments i materials per fer viable la implantació de pràctiques eficients a les llars més necessitats, i promocionar la comprensió i el seguiment del consum energètic en els habitatges.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH