dilluns, 10 de agost de 2020

La Sindicatura de Comptes denuncia irregularitats en la recaptació de diversos ajuntaments

|

obres glories


La Sindicatura de Comptes ha publicat un informe relatiu a la gestió recaptadora en municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants el 2013, en què alerta d'irregularitats, com és el cas d'ajuntaments que pagaven a les empreses adjudicatàries que col·laboraven en la recaptació amb els ingressos originats per les taxes.


Segons l'informe, un 28% dels 43 ajuntaments que van formalitzar contractes en els quals les empreses adjudicatàries col·laboraven en la recaptació de les taxes, els ingressos originats per aquestes taxes no s'integraven en la tresoreria municipal, sinó que els percebien directament les empreses.


La Sindicatura detalla que les taxes, com tributs, són recursos de la hisenda local que no poden ser cedides a l'empresa gestora dels serveis en concepte de remuneració pels serveis prestats, sinó que la recaptació s'ha d'imputar al pressupost d'ingressos pel import meritat de forma íntegra, amb independència de la compensació que correspongui abonar a les empreses per la gestió del servei i sense que la prestació pugui consistir en la percepció directa de la taxa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH