dilluns, 13 de juliol de 2020

RTVE, sancionada de nou per la pressió psicosocial que exerceix sobre els seus treballadors

|

Estudis de RTVE


La situació dels treballadors de RTVE està arribant a extrems que afecten fins i tot a la seva salut. Un nou estudi psicosocial ha dictaminat que cada vegada hi ha més treballadors afectats per la gran pressió de treball que pateixen, una situació que s'arrossega des de fa anys i que va a haver de pagar.


A l'octubre de 2015 Inspecció de Treball va emetre un informe sobre un estudi psicosocial que es va fer al Departament de Maquillatge i Perruqueria de la seu que RTVE té a Sant Cugat del Vallès. El document recollia les mesures correctores a implementar per solucionar els elevats riscos psicosocials existents a la secció.


Ara, al març de 2017 es va realitzar un nou estudi psicosocial en l'àrea en el qual pot comprovar que encara persisteix la situació de molt elevat risc psicosocial en quatre factors, de manera que RTVE Catalunya serà sancionada.


Inspecció de Treball considera que l'ens públic no ha "adoptat les mesures necessàries" per posar remei a la gran pressió laboral a què sotmet als seus treballadors i "garantir un entorn de treball segur i saludable per als treballadors de la secció".


Per això, ara RTVE haurà de fer front a una nova multa que no ajuda a la ja de per si precària situació econòmica que viu.


El sindicat CCO.OO. ha fet públic un comunicat en què condemna el "menyspreu absolut cap a la salut dels treballadors / es". "Aquests professionals tenen una molt elevada càrrega de treball i compten amb poc personal per tirar-la endavant", asseguren i lamenten que les aturades convocades pels treballadors amb prou feines han sorgit efecte per conscienciar els responsables de la cadena.


RTVE viu en una greu situació de deute que ha volgut solucionar aplicant acomiadaments de professionals, cancel·lacions de programes i sèries d'èxit i fent decaure fins i tot la seva audiència. Així mateix, els inclumplimientos en publicitat i les males condicions laborals l'han portat a fer-se càrrec de sancions econòmiques pagadoas per tots els espanyols. Per això, CCOO conclou el seu comunicat aconsellant al enteque "seria més adequat invertir els diners dels contribuents en contractar persones que alleugen l'excés de treball en la secció que emprar a pagar sancions".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH