dissabte, 4 de juliol de 2020

La UGT vol proposar al Congrés un pacte d'Estat per a la reindustrialització

|

Pepealvarezsecrgralugt 1


La reindustrialització d'Espanya és fonamental, segons considera Pepe Álvarez, secretari general d'UGT, que reclama un pacte d'Estat per la indústria que marqui "el camí independentment de qui governi" i que sigui "transversal".


Per això, segons ha explicat Álvarez en una entrada del seu bloc, UGT va proposar una subcomissió al Congrés dels Diputats que abordi aquesta qüestió i assenyali "la direcció consensuada per la majoria".


Segons ha apuntat el secretari general d'aquest sindicat, la raó per apostar per la indústria és que l'actual creixement de l'economia espanyola està assentat "en pilars de fang semblants als d'abans de la crisi" i genera una ocupació "estacional i precari ".


"Per això hem d'impulsar un canvi en el nostre model econòmic. I aquest nou model productiu s'ha de sustentar sobre la indústria", ha conclòs Álvarez.


EL PLA D'HABITATGE DEL GOVERN, INSUFICIENT I INVIABLE


D'altra banda, la Unió General de Treballadors ha criticat el Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021 presentat pel Govern. El sindicat creu que és un "escàs i molt insuficient" pal·liatiu per als "seriosos problemes d'accés a l'habitatge existents a Espanya".


Així mateix, UGT ha explicat que entre les al·legacions presentades a l'esborrany del Reial Decret del pla destaca especialment que no s'incorpori al pla l'impacte econòmic i pressupostari del mateix.


Referent a això, el sindicat ha afirmat que és important que es conegui d'on sortiran els fons per finançar el nou pla d'habitatge, ja que, tal com va recordar, els tres programes que conformen la política d'habitatge del Ministeri de Foment es s'han reduït en un 20,54%.


Així mateix, considera capital que el nou pla estigui dotat de més recursos que el vigent actualment, així com que es defineixi i concreti el programa de foment del parc d'habitatges en arrendament per contribuir a reforçar el "feble pes del lloguer".


De la mateixa manera, UGT ha asseverat que les mesures destinades als joves, a més d'insuficients, són "pràcticament inviables" per a la majoria d'ells donada la "precarietat laboral que pateixen, pels baixos salaris i l'extrema temporalitat, en comparació amb la escalada de preus del mercat de l'habitatge a Espanya ".


D'altra banda, el sindicat ha assenyalat que entre les seves al·legacions planteja un programa específic d'ajuda per a les víctimes de violència de gènere, així com l'obligatorietat d'establir criteris de priorització per a l'accés a les ajudes.


També va reclamar recollir els mateixos drets per a les unitats familiars monoparentals amb un fill o més al seu càrrec.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH