dilluns, 20 de setembre de 2021

Les noves Proves d'Aptitud per a ser mestre convoquen a prop de 3.000 alumnes a Catalunya

|

Seleectividad2017

Aquest dissabte, 2.892 alumnes catalans s'examinaran de la nova Prova d'Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària, diferenciada de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), i la validesa de la qual és indefinida un cop superada .


Tots els estudiants de Batxillerat i cicles formatius de grau superior que volen accedir a aquestes carreres s'hauran d'enfrontar a dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític, de dues hores de durada, i un altre de competència logicomatemática, d'una hora i mitja, segons ha informat la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat.


L'examen de competència comunicativa i raonament crític consta de tres seccions i, mitjançant diverses tipologies d'exercicis, avalua la comprensió lectora, la capacitat de síntesi, l'expressió escrita i el domini del sistema lingüístic, mentre que el de competència logicomatemática té dues seccions amb un total de 25 preguntes.


La PAP es considera superada amb la qualificació d'apte, que s'obté quan la mitjana aritmètica de tots dos exàmens és igual o superior a cinc punts sobre deu, sent necessari que cada examen tingui una qualificació igual o superior a quatre.


Un cop superada la PAP té validesa indefinida i la qualificació es coneixerà a partir del 28 de juny, dia en què també es coneixeran els resultats de les proves d'accés a la universitat (PAU), realitzades aquesta setmana ia la qual es van enfrontar 32.055 alumnes .


La PAP es va implementar en el curs 2014-2015 en el marc del programa de millora i innovació en la formació de mestres (MIF) que les universitats impulsen amb el suport del Govern per avançar en l'atracció de l'estudiantat millor preparat per cursar els graus de educació infantil i primària.


Fins al curs passat, la PAP només demanava requisits de llengua i estava vinculada a les matèries de Llengua i literatura catalana i de Llengua i literatura castellana de les PAU.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH