Desena jornada de vaga al metro de Barcelona

|

Metrodebarcelona

Els sindicats van reafirmar la seva negativa, i Mercedes Vidal, la presidenta de TMB, els va advertir als treballadors que no es farien "nous oferiments".

Els treballadors del Metro de Barcelona tornen a fer vaga. Aquesta arriba a la seva desena jornada d'aturades de les 7.00 hores a les 9.00 hores; de les 16.00 a les 18.00, i de les 20.30 a les 22.30 hores.


Els combois, igual que en les altres jornades de vagues, han de circular en el dia d'avui al 40% en les aturades del matí i la tarda per ser les hores puntes. De les 20.30 a les 22.30 hores, els serveis mínims seran del 20%.


El comitè d'empresa va rebutjar la passada setmana la proposta de mediació de la Generalitat d'un arbitratge voluntari per mobilitzar les negociacions. La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) sí que va acceptar la proposta.


Els sindicats van reafirmar la seva negativa, i Mercedes Vidal, la presidenta de TMB, els va advertir als treballadors que no es farien "nous oferiments". El consell d'administració de TMB es reunirà al llarg d'aquesta setmana per replantejar tots els escenaris possibles.


Transports Metropolitans de Barcelona veu insuficient l'oferta dels serveis mínims per a la demanda habitual del metro. TMB recomana als ciutadans que busquin mitjans alternatius de transport.


Els usuaris del metro de Barcelona no entenen la prolongació de la vaga, i molts d'ells, mostren el seu descontentament i enuig amb els serveis a Twitter:


DISMINUCIÓ DEL PASSATGE DEL 26%


La primera parada, entre les 7.00 y les 9.00 hores, ha provocat una disminució del passatgeje del 26% respecte a una jornada habitual. Aquest ha obligat a regular l'enllaç entre la L1 i la L5 a l'estació Sagrera per seguretat a les andanes. 


COLAU GARANTEIX LA SEVA "PLENA CONFIANÇA" EN L'EQUIP NEGOCIADOR


L'alcaldessa de Barcelona ha demanat al comitè de metro que sotmeti a votació de la plantilla la proposta de conveni de mediació de la Generalitat. Colau s'ha mostrat sorpresa: "Estic perplexa que el comitè d'empresa no l'hagi portat a consideració dels treballadors".


Ada Colau ha transmès tota la seva confiança a Mercedes Vidal, regidora de mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Aquest dimarts es reunirà la comissió de govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per abordar l'assumpte. Dimecres, ho farà el consell de admistración de TMB per avaluar els escenaris possibles.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH