diumenge, 5 de juliol de 2020

Primera reconstrucció de bufeta intracorpórea amb el robot Da Vinci

|

Valldhebron 2

El sistema realitzat és el Da Vinci.


Per primera vegada a Catalunya, els cirurgians del Servei d'Urologia de la Vall d'Hebron Barcelona Campus han realitzat una cistectomia radical amb reconstrucció intracorpórea de la bufeta amb cirurgia robòtica en un pacient afectat de càncer.


Sense necessitat de cirurgia oberta, l'extracció i la reconstrucció de la bufeta es va produir completament dins del cos del pacient. El sistema realitzat és el Da Vinci. El pacient va ser intervingut el 30 de maig, i una setmana més tard va rebre l'alta.


El pacient tenia càncer de bufeta. En aquests casos, s'indica l'extracció de la bufeta amb els ganglis que hi ha a prop i la derivació de dos urèters per poder orinar -la cistectomia radicalment.


La derivació es fa habitualment amb un tros de l'intestí a una borsa situada fora del cos del pacient, o es reconstrueix una bufeta nova. És una intervenció complexa, amb riscos i una recuperació lenta. Amb el robot Da Vinci es pot reconstruir la bufeta sense fer noves incisions.


"CIRURGIA COMPLEXA"


Carles Raventós, el cap de la Unitat del uroteli del Servei d'Urologia, ha Segurado que és "una de les cirurgies més complexes" que realitzen. El doctor ha fet estades de formació a l'Hospital Karolinska d'Estocolm i el Herlev de Copenhaguen.


Amb el robot es deixa petites cicatrius de l'entrada dels instruments robòtics. Els pacients poden rebre l'alta hospitalària abans, amb una estada de 6-7 dies enfront dels 10-15 habituals. També recuperen abans el trànsit intestinal, redueix el sagnat, i els homes poden preservar la funció sexual.


Els pacients que poden ser objecte d'aquesta tècnica són tots aquells, tant homes com dones. La mortalitat de la cirurgia pot arribar al 4%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH